Inici / Treball i empresa / Buscar feina / Programes d'Ocupació

Programes d'Ocupació

Programes d'Ocupació

L'Ajuntament de Sant Quirze, mitjançant el Servei a l'Ocupació, desenvolupa diversos projectes i accions en col·laboració amb altres organismes i emmarcats en programes d'aquests.


A continuació podreu trobar més informació de cada un d'ells:


El Servei a l'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès té com a objectiu millorar la capacitat d'inserció laboral de tots i totes els i les ciutadanes del municipi que s'adrecin al servei amb la intenció d'aconseguir un lloc de treball, de la mateixa manera que oferir a les empreses la gestió d'ofertes de treball que es puguin generar, d'una manera ràpida i personalitzada, proporcionant persones candidates que s'adaptin a un perfil sol·licitat.

Els plans d’ocupació són programes de contractació de treballadors/es aturats/es per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social.

A través de diferents vies de finançament cada ordre que convoca plans determina uns requisits específics per a poder optar a ser contractat/da.

MetallVallès és una iniciativa al servei de les empreses i dels professionals del metall per promoure l’ocupació i la competitivitat en aquest sector industrial. Ofereix servei tant a empreses, assessorant-les i proporcionant perfils del sector adients a la seva oferta,  com a persones que focalitzen el seu objectiu professional cap al sector del metall, oferint formació especialitzada, assessorament individualitzat i apropament a les ofertes del sector.

El Programa de Joves per l’ocupació és un programa innovador de formació en alternança amb experiència pràctica en empreses, destinat a persones joves d’entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys, en el cas de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, mitjançant la combinació d’actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu.

Es tracta d’un projecte de formació i ocupació per a joves que sota el nom “Digital&Green Skills Vallès” forma professionals universitaris de qualsevol especialitat, perquè puguin innovar en l’àmbit social i comunitari i despertar alternatives d’ocupació en el procés de  la  transformació digital i sostenible.

Fem Ocupació per a Joves és un programa que, mitjançant la contractació paral•lela a la formació, combina accions d’adquisició d’experiència professional en empreses amb d’altres de formació, orientació, tutorització i seguiment individualitzat de joves inscrits al Pla de Garantia Juvenil.

El programa 30 Plus té com a objectiu facilitar la incorporació de persones de 30 anys i més -preferentment de 30 a 45 anys- a les empreses.

Aquest programa s’adreça a les persones joves que, per circumstàncies diverses, necessiten un procés de reflexió i d’orientació per redirigir les seves trajectòries educatives i/o professionals. Així, l’objectiu és que aquests joves que no treballen, ni estudien rebin una oferta d’ocupació de qualitat, de formació, o bé puguin realitzar un període de pràctiques en un termini de 4 mesos després d’haver acabat l’educació formal o d'haver-se quedat en situació de desocupació.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha contractat en pràctiques 4 joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya mitjançant la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el Fons Social Europeu i amb la col·laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Programes que han estat dissenyats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i van dirigits a joves menors de 30 anys que no treballen, ni estudien, ni cursen cap formació.

 

Des del Servei a l'Ocupació sóm centre col·laborador de l'ACTIC i acollim a les persones que, prèvia cita, desitgen realitzar l’examen.

Des del Servei a l'Ocupació sóm centre col•laborador en Acreditació de Competències per a l’assoliment de Certificats de Professionalitat.
Es tracta d’un procediment d'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o vies no formals de formació mitjançant el qual les persones que hi participen poden aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses. Nosaltres sóm centre informador i les nostres funcions són ajudar a realitzar la sol•licitud i a preparar la documentació que han d’aportar les persones participants.

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto