Inici / Participació i transparència / Entitats i Participació / Comissió per a la protecció del Medi Natural i de la Serra de Galliners

Comissió per a la protecció del Medi Natural i de la Serra de Galliners

Comissió per a la protecció del Medi Natural i de la Serra de Galliners

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès l'any 2015 va aprovar la creació d'una Comissió per a la Protecció del Medi Natural i de la Serra de Galliners amb l'objectiu d'actuar com a òrgan de control i consulta sobre les actuacions que s'han de dur a terme o afecten al medi natural del municipi garantint així la protecció d'aquest espai.

El medi natural de Sant Quirze, composat per boscos, rieres, torrents, camins, camps i espais lliures, abasta la meitat de la superfície del municipi i té en la serra de Galliners el seu eix vertebrador i màxim exponent ambiental local. Aquesta zona conforma la part central del corredor biològic entre Sant Llorenç del Munt i Collserola, la preservació del qual també és d'interès regional per a la connectivitat natural d'aquests dos espais.

La ubicació central de la serra, però, suposa una gran pressió humana per a aquest conjunt d'espais ja que es troba al bell mig dels grans nuclis urbans de la comarca com són Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès. Aquesta situació fa que la dinàmica natural dels boscos i rieres i els seus usos tradicional com l'agricultura i la ramaderia es combinin amb altres activitats humanes més o menys compatibles i que en aquest context sigui necessari l'establiment d'eines que garanteixin la protecció d'aquest espai.

Amb aquesta voluntat de protecció, conjugant la dinàmica natural amb l'activitat humana, és procedent la creació de la Comissió per a la Protecció del Medi Natural i de la Serra de Galliners com a òrgan consultiu sobre les actuacions que s'han de dur a terme o afecten al medi natural del municipi.

Funcions i intervencions de la Comissió

 • Informar a petició de la presidència amb caràcter d'assessorament en matèria de medi natural.
 • Informar preceptivament encara que el seu informe no sigui vinculant en els casos d'elements protegits o catalogats del medi natural, concessió de llicències d'obres i/o activitats que incideixin en el medi natural o entorn de protecció, actuacions d'iniciativa pública que afectin al medi natural, en la modificació o ampliació de l'àmbit i en totes les actuacions de la corporació en mat`reria de medi natural.
 • La comissió tindrà la funció complementària de proposar eines de gestió i protecció del medi natural.
 • La comissió proposarà accions a realitzar per part de l'Ajuntament per tal d'estudiar, informar o corregir actuacions o problemàtiques que afectin el medi natural o la serra de Galliners.


Compossició

a) Membres permanents

 • President/a de la Comissió que serà l'alcaldessa
 • El regidor de Medi Ambient
 • Un representant de cada grup polític municipal
 • El cap de l'Àrea de Territori i Medi Ambient
 • El tècnic de Medi Ambient
 • La secretària o secretari municipal o persona en qui delegui
 • 9 representants de les entitats locals vinculades al medi natural o sensibilitzades per la seva defensa, desgnats per les pròpies entitats.


b) Assistències puntuals: a petició de la comissió la participació de persones d'altres entitats relacionades amb la matèria així com personal tècnic

c) Qualsevol veí del municipi (amb veu i sense vot). Per fer ús de la paraula s'haurà de sol·licitar a la Presidenta de la Comissió amb 48 hores d'antelcaió indicant el tema del que versarà la intervenció.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto