La Patronal

Edifici d'estil modernista que data de l'any 1922 i que es va convertir en el punt de trobada de propietaris i, en general, de la gent benestant del poble.
Durant els anys 20, 30 i 40, la Patronal esdevé el centre social i cultural del poble i acull actes socials com ara obres de teatre i, sobretot, balls. Durant la Guerra Civil, s'hi organitzen balls en benefici dels ferits per la guerra.
En l'estat original, la part de dalt de l'edifici, avui denominada Sala Històrica, era la sala de ball i també disposava d'un petit escenari. La part del darrere d'aquest equipament era un jardí on s'hi celebrava el tradicional ball del fanalet.
Després de la Guerra Civil, l'edifici de la Patronal es va dividir en dues parts, que van allotjar el Cafè Espanyol i un taller.
L'any 1998 s'inicien les obres de rehabilitació de l'edifici, que es transforma en un nou equipament per a Sant Quirze.
Actualment s'hi realitzen tot tipus d'actes i esdeveniments culturals.


Cooperativa agrícola
La cooperativa agrícola

En contraposició a l'espai social dedicat als patrons i la classe benestant, cal destacar a Sant Quirze un lloc on es reuneix la classe treballadora. Es tracta de la cooperativa agrícola, obra de l'arquitecte Josep Renom  i que data de l'any 1917.
Avui, d'aquest edifici singular, se'n conserva la façana, tot i que no és un edifici municipal.

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto