Inici / Viure a Sant Quirze / Benestar Social / Infància, adolescència i família / Serveis i recursos

Serveis i recursos

Serveis i recursos per la Infància, l'adolescència i la família

Informació i assessorament

Les famílies que no disposen dels recursos necessaris per garantir el seu benestar i que es trobin en una situació social desfavorida, poden adreçar-se a l'Oficina de Benestar Social per demanar informació i assessorament als professionals d'aquest servei municipal. Un equip pluridisciplinar farà una valoració de la situació, gestionarà les possibles prestacions i elaborarà un pla de treball i seguiment familiar, si escau.

Servei d'informació i assessorament sobre drogues (SIAD)

Servei adreçat a joves, pares, mares i professionals que treballen amb aquest col·lectiu, que té com a principal objectiu informar sobre les pautes de prevenció i detecció de possibles consums. El servei proporciona les pautes d'actuació a les famílies per poder afrontar la situació del consum de substàncies d'abús. S'adreça principalment a joves d'entre 14 i 22 anys que s'han iniciat en el consum d'alguna droga, així com a les seves famílies o referents. També s'inclou el programa d'habilitats socials per a joves d'entre 17 i 22 anys amb consum problemàtic.

Atenció en situacions de maltractament o desemparament

El principal objectiu d'aquest servei és detectar les situacions socioeconòmiques i personals que originen les desatencions envers els menors, valorar les problemàtiques familiars causants de maltractament, negligència o abandó i, una vegada detectades, atendre-les i tractar-les derivant aquelles situacions d'alt risc social als equips especialitzats corresponents.
Hi intervé i participa un ampli ventall de professionals procedents de diferents disciplines (Policia Local, Serveis Socials, Mossos d'Esquadra, Jutjats, Fiscalia, Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i Síndic de Greuges de Catalunya).
Telèfon de la infància: 900 300 777
Atenció telefònica permanent i gratuïta de trucades relatives a la situació de risc social per als infants i adolescents. Horari continuat, les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Joguines solidàries

La joguina és un mitjà per aconseguir el desenvolupament intel·lectiual, afectiu i social dels infants d'una manera positiva i normalitzada. La campanya de joguines s'implica en aquest sentit mitjançant la recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes que s'encaminen a aquest col·lectiu.
El projecte promou la igualtat de tots els infants davant del dret al joc com a activitat d'esbarjo i descans pròpia de l'edat, alhora que intenta eliminar l'actual discriminació que hi ha per raons de procedència social, nacionalitat i confessió.

Servei d'ajuda a domicili

Conjunt organitzat d'accions que es realitzen a la llar de l'usuari dirigides a proporcionar atencions personals, atencions de caràcter urgent, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones o famílies en situació de manca d'autonomia personal, dificultats de desenvolupament o amb problemàtiques familiars especials.
El programa està gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través de la contractació d'una empresa que realitza el servei. La sol·licitud es fa a través dels serveis socials municipals.

Comissions socials als centres educatius

Comissió de treball multiprofessional de seguiment de l'alumnat en situació de risc social i coordinació de les accions portades a terme pels diferents professionals en tots els centres educatius de Sant Quirze del Vallès. Té com a principal prioritat assegurar la coordinació d'accions entre els diferents professionals que intervenen en les accions de suport socioescolar (EAP, educadores socials, direcció de centres). També té com a objectiu establir criteris comuns de detecció de situacions de risc per fer una intervenció precoç i prevenir i intervenir en l'alumnat en situació de risc social.

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto