Moure's en bicicleta

AVANTATGES DE L'ÚS DE LA BICICLETA

La bicicleta és un mode de transport saludable i eficient, ja que només amb l'esforç físic es poden recórrer grans distàncies, sense generar cap emissió contaminant.

Com la mobilitat a peu, la pràctica del ciclisme urbà té molts avantatges: no genera emissions, no produeix soroll i contribueix a reduir el nombre de vehicles a motor en circulació.

És ideal per a desplaçaments inferiors als 8 quilòmetres -aproximadament, i segons les característiques dels carrers-, per la qual cosa pot substituir perfectament el cotxe o la moto en els viatges quotidians.

Per a distàncies més grans, es pot utilitzar de forma combinada amb el transport públic, atès que tots els mitjans col·lectius -metro, ferrocarril, tramvia i autobús- permeten el seu transport.

La bicicleta, en la seu vessant més lúdic, facilita la realització de rutes turístiques i de descoberta de l'entorn.

És fonamental triar bé el tipus de bicicleta que es fa servir en cada cas, perquè d'això depèn la comoditat de la persona usuària i l'adaptació correcta a cada superfície.

Font: web de la Generalitat de Catalunya - Mobilitat

 

CARRIL BICI

A Sant Quirze comptem per ara amb un carril bici, ubicat a la Ronda d'Arraona, en el tram que hi ha entre el carrer de Priorat i l'avinguda d'Egara, en els sentit de pujada.

 Per a circular per la resta de vies del municipi, tingueu en compte aquests consells de seguretat  (font: Bicicleta Club Catalunya)

Per descomptat, es poden fer rutes en bicicleta pels rodals de Sant Quirze del Vallès i dels altres municipis de la comarca. En podeu trobar als webs del Vallès Natural i de la Via Verda del Vallès. Podreu conèixer així l'entorn natural del nostre municipi.


accés a plànol del municipi
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto