Inici / Viure a Sant Quirze / Seguretat i protecció civil / Consells de seguretat ciutadana / Robatoris / Robatoris en establiments

Robatoris en establiments

Robatoris en establiments

Consells bàsics de prevenció

-Doteu de sistemes de tancament segur tots els accessos a l’establiment, inclosos els del magatzem, pati, etc. Aquest sistemes, han de poder permetre l’evacuació l’evacuació de les persones en cas d’emergència.
-Instal·leu un sistema d’alarma visible des de l’exterior i connectat a una centraleta de vigilància autoritzada.
-Feu visibles tots els elements de protecció de què disposa l’establiment: alarmes, caixes de seguretat, extintors i mànegues.
-Recordeu-vos de connectar les alarmes.
-Mantingueu encès algun llum de façana durant les hores que l’establiment roman tancat. 
-Pengeu el plànol del recorregut d’evacuació del pla d’emergència, ja que en cas de necessitat facilitarà les operacions tant dels bombers com de la policia.
-Si el tipus de negoci ho permet és aconsellable instal·lar un sistema de timbre i control a l’obertura de la porta d’accés.
-Instal·leu sistemes d’intercomunicació (telèfons, intèrfons, walkietalkies, etc) entre les diferents zones de l’establiment.
-Valoreu la conveniència d’instal·lar sistemes que permetin visionar tots els racons de l’establiment, tenen una doble funció, vigilància i son dissuasoris. 
-Doteu de sistemes de protecció mecànics o electrònics els articles a la venda.
-Porteu un registre dels articles en exposició la botiga i dels que tingueu el magatzem. Us ajudarà a inventariar les pèrdues després d’un robatori.
-No espereu a fer el recompte de caixa al darrer moment, abans de tancar. És convenient que ho feu en diferents horaris i ocults de la vista del public.
-Fixeu un límit màxim de diners a la caixa registradora .
-Valoreu la conveniència d’instal·lar caixes de seguretat amb l’obertura codificada i retardada en un lloc ben visible al públic, indicant que el personal de l’establiment no hi té accés.
 

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto