Fauna

La Serra de Galliners, corredor biòlogic entre la serralada litoral i la prelitoral, és un dels últims espais forestals de la plana del Vallès, on encara es pot trobar una rica fauna que degut a les activitats humanes que s'hi desenvolupen (accessos motoritzats, caça, activititats esportives) passa sovint desapercebuda als nostres ulls.
Les espècies que hi viuen es concentren a les zones menys freqüentades i en els moments del dia més tranquils com són el capvespre i la nit. En el terme municipal de Sant Quirze del Vallès es poden observar una variada fauna: aus, mamífers, amfibis i rèptils.
 
A Sant Quirze podem trobar al llarg de l'any unes 100 espècies d'ocells. Entre d'altres destaquen: el pardal comú, la garsa, el tord, el mussol comú, el xot, ànec comú, el colltort, el gamarús, el rossinyol, el pardal de bardissa, el bitxac, els tallarols, el reietó, el pinsà comú, el pit-roig, el mosquiter comú i fins i tot el verdum.

Els rèptils que hi habiten al municipi són: serp d'aigua, serp verda,  llangardaix, sargantana, entre els més importants.

Cal destacar, que a Sant Quirze hi podem trobar també una variada tipologia de papallones (Aricia Cramera, Cynthya Cardui, Colias Crocea, etc.).
Respecte als mamífers que podem observar al municipi: conills, esquirols, rates, ratolins, porc senglars, esquirols, rat-penats, toixò, entre d'altres.
Els amfibis que hi habiten a SQV són principalment: granotes, gripaus, tritons, salamandres.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto