Inici / Viure a Sant Quirze / Manteniments i Serveis Urbans / Servei de recollida dels residus municipals / Servei de recollida selectiva de les restes vegetals

Servei de recollida selectiva de les restes vegetals

Recollida selectiva de les restes vegetals

Aquest servei està destinat a millorar la recollida selectiva de residus domèstics municipals i facilitar als ciutadans l’eliminació d’aquests.
L’objectiu d’aquesta recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments a la fracció rebuig (que es porta directament a l’abocador autoritzat), i d’aquesta manera poder-lo reciclar en una planta de compostatge, juntament amb la fracció orgànica.

És un servei prestat per l’Ajuntament exclusivament a particulars o bé comerços, durant els mesos d'esporga (octubre- gener).

On s’han de dipositar les restes vegetals:  als contenidors  destinats a tal efecte al carrer o a la Deixalleria Municipal.

La ubicació dels 5 contenidors és:

  1. c/ Avets – c/ Pins

  2. Psg. Can Barra – c/ Prat

  3. rda. Arraona – av. Can Pallàs

  4. Psg. Ferrocarril

  5. Camí de Can Corbera - Camí de la Verge de Montserrat

 La recollida de restes vegetals també es seguirà fent, com fins ara, a la Deixalleria Municipal.

La gespa s’ha de dipositar al contenidor de rebuig.

Qui, quan i com es recullen les restes vegetals:

L’empresa concessionària del servei recollirà els contenidors per dipositar-los a la planta de compostatge, durant els mesos d'esporga (octubre- gener).

 Què se'n fa de les restes vegetals : A la planta de compostatge, l’acció dels microorganismes sobre els residus orgànics i vegetals  en unes condicions concretes de temperatura i humitat permet d’obtenir compost, és a dir un adob natural excel·lent per a l’agricultura, jardineria, regeneracions forestals i de talussos en obres públiques, tot substituint els adobs químics.

Per cada 100 kg de residus orgànics  i vegetals recollits selectivament obtindrem uns 30 kg de compost de qualitat.

 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto