Inici / Viure a Sant Quirze / Drets Civils i Gènere / Activitats

Activitats

El plaer de ser dona

El plaer de ser dona és un taller adreçat a dones de totes les edats, que té per objectiu l'apoderament de les dones. Es divideix en tres tallers monogràfics:
- El plaer de conéixer-me: adreçat a dones que vulguin trencar mites i tabús sobre sexualitat. Setembre a Desembre de 2012
- El plaer d'estar amb mi mateixa: adreçat a dones que vulguin aprendre a gaudir de la soledat (estar bé amb una mateixa tot i estar o sentir-se sola). De gener a Març de 2013
- El plaer d'expressar la nostra creativitat: adreçat a dones que vulguin descobrir o explorar la seva creativitat. D'abril a Juny de 2013

Més informació: Servei d'Igualtat, Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones, Av. del Vallès 97-99, Sant Quirze del Vallès. Tel. 937216800, a/e: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat


Sortida al teatre

Dijous 22 de març de 2012
Teatre Poliorama

23 €

Inscripcions:
Del 15 de febrer al 2 de març de 2012, ambdós inclosos, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament
 

 


Curs d'internet i xarxes socials

Aquest curs, a càrrec de Gemma Mármol, és una aproximació a les eines bàsiques d’Internet per aquelles usuàries que vulguin començar a  navegar per la xarxa de manera autònoma. Així mateix,  les participants que tinguin un major domini informàtic aprendran a familiaritzar-se amb les xarxes socials com Facebook i Twitter.  

Grup 1: Dilluns  de desembre 15 a 16’30h. GRUP TANCAT
Grup 2: Dilluns de gener de 15 a 16’30h

Grup 3: Dimarts de gener de 15 a 16’30h.  
Lloc: Casal d’Avis. 
Cal inscripció prèvia

 


Seminari "La Dona emprenedora i empresària d'èxit"

Aquest seminari a càrrec de Cresàlida, Creixement i Consolidació Empresarial, s’adreça a aquelles dones emprenedores que vulguin conèixer, en primer lloc, els factors de viabilitat d'un projecte amb un enfocament de gènere. En segon lloc, també podran aprendre quines competències necessitarien adquirir i/o millorar amb l'objectiu de crear una empresa viable a llarg termini.

  

Data:  Gener 2012  (dia pendent de confirmació)
Lloc: CMIRD
Cal inscripció prèvia trucant al  Tel.
637465186 o enviant un correu     
electrònic a
sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat

 


Exposició "Mercè Rodoreda 1908-1983"

L’Exposició 'Mercè Rodoreda 1908-1983' organitzada per l’Institut Català de les Dones aprofundeix en la vida i l'obra de l'escriptora més traduïda de la literatura catalana contemporània. Fotografies i textos  evoquen l'univers literari amb què l'autora transmet els seus sentiments mitjançant la creació d'uns personatges, especialment els femenins, que cobren vida més enllà del relat. Al llarg de la mostra es repassen diferents  etapes de la seva vida, des de l'infantesa a Sant Gervasi, els anys d'aprenentatge, els amors i desamors, el llarg exili, el retorn i la seva consagració.

 

Lloc: CMIRD
Fins el 19 de desembre de 2011


Aprendre amb tu

Hi ha coses que saps fer i que t’agradaria compartir amb els altres? Aprendre amb tu és un espai d’intercanvi d’habilitats i coneixements, on poder compartir amb altres dones allò que ens agrada fer, i aprendre d’altres dones allò que els hi agrada fer. Aquest espai ha estat creat arran de la demanda de continuïtat de les dones que han participat als “Berenars dels dimarts”, i vol ser un espai de trobada on créixer individual i col·lectivament.

Cada  segon i quart dimarts de mes a partir del 13 de setembre

Lloc :  CMIRD
Cal inscripció prèvia

 

 


Berenar dels dimarts

Taller adreçat a dones que vulguin millorar el seu estat de salut psicofísic. Es treballen aspectes com les emocions, les relacions interpersonals o l’autoestima, a partir de diferents exercicis i dinàmiques que contribueixen al benestar integral de la persona. Totes les activitats estan conduïdes per una psicoterapeuta. Al finalitzar el taller es fa un berenar.

 

A partir del 20 de setembre de 17:30 a 19h

Cal inscripció prèvia


Més informació:
Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones (CMIRD)
Av. del Vallès 97‐99
Telèfon 637465186
sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat

 


Grup d’acollida de dones de les fonts

El grup d’acollida de dones de Les Fonts, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat, es reuneix tots els dimecres amb l’objectiu de mantenir una xarxa de suport i ajuda mútua per a dones nouvingudes al nostre municipi, contribuïnt a la seva integració i facilitant eines com la introducció a la llengua.  Aquesta activitat es complementa els divendres amb l’Hora del tè, un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències per a totes les dones nouvingudes veïnes del barri de Les Fonts.

 

Dimecres, de 15.00 a 16'30h i dijous, de 9'30 a 11h.
Lloc: Centre Cívic Torre Julià


Activitats realitzades

Entre Dones. Setembre - Novembre 2011

L'Entre dones es va concebre com un espai grupal de reflexió i d’autoconeixement coordinat per la psicòloga Mónica Antequera.  Les participants es van endinsar  en les seves emocions i projectes vitals. També van treballar els seus punts forts i allò que volien millorar de si mateixes. Entre totes van  fer possible aquest viatge individual i grupal.

Espectacle teatral "Històries de llibertat". Novembre 2011

Al Centre Cívic Torre Julià, el grup de teatre del Centre d’Atenció a la Dona de Sabadell, ens va oferir una representació teatral acompanyada d’un cantant de hip hop que ha creat la música partint de les històries les dones. Aquest grup, dinamitzat per Milena de Murga, fan servir el teatre com a recurs terapèutic i d'empoderament.

Campanya "Talla amb els mals rotllos". Novembre 2011

Entorn el Dia Internacional contra la violència masclista, el 25 de novembre, les regidories d'Igualtat i Joventut van organitzar, com cada any, els  tallers de prevenció de la violència masclista a l'IES Sant Quirze a càrrec de l'Associació Candela.  Un any més també es va celebrar el concurs "Carta a un Maltractador" amb la col·laboració de l'IES Sant Quirze i l'Escola d'Adults L'Olivera, per tal de promoure la sensibilització, la reflexió i el debat com a eines de prevenció de la violència contra les dones

Presentació del Protocol per a l'abordatge de la violència masclista. Novembre 2011

El dia Internacional contra la violència masclista, el 25 de novembre al CMIRD tingué lloc la presentació Protocol per a l'abordatge de la violència masclista a Sant Quirze del Vallès. Els i les professionals que formen part del circuït d’abordatge de la violencia masclista al nostre municipi van explicar quins són els serveis i recursos municipals per fer front als casos de violencia i per prevenir-la. Així mateix també es va procedir a la lectura pública del manifest institucional contra la violència masclista

Exposició "Si les parets parlessin". Novembre 2011

Aquesta exposició mostra l’origen de la violència de gènere reconstruint  espais d'una llar on s'han produït maltractaments. La instal·lació, elaborada per l’entitat d’il·lutradors i il·lustradores Les Golfes, en col·laboració de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere, es va poder visitar al CMIRD del 2 al 18 de novembre de 2011.

Exposició "Àfrica amb ulls de nen. Vida quotidiana". Novembre 2011

L'exposició "Àfrica amb ulls de nen. Vida quotidiana" mostrava la vida  dels infants i les seves famílies al Senegal. Organitzada per Acció Solidària del Vallès amb la col·laboració de la Unitat de Cooperació i la Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, la mostra es va poder veure al CMIRD durant la Setmana de la Solidaritat.

Sortida trimestral al Teatre. Octubre 2011

Des de l'any 2000, la Regidoria d'Igualtat i Ciutadania organitza una sortida trimestral al teatre adreçada, principalment, a totes les dones del municipi. La sortida es fa amb autocar i les obres escollides són d'interès social o cultural.
 

 

L'art en femení. Setembre 2011

Per què coneixem tan poques dones artistes? En aquesta xerrada-taller a càrrec de la historiadora de l'art Núria Cuevas, vam donar visibilitat al treball de destacades artistes anteriors al segle XX, i també vam conèixer l’obra de creadores contemporànies que, a través de l’art, reivindiquen els drets de les dones i el seu paper a la societat.  

Conferència "La lluita per l'oportunitat de viure". Setembre 2011

Conferència entorn l’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure” a càrrec de la historiadora Isabel Segura.  L’exposició, organitzada per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, narrava alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978.

Taller de ceràmica creativa. Juliol 2011

El taller d'iniciació a la ceràmica creativa utilitzava el fang com a vehicle per a treballar la creativitat personal. Les participants varen compartir alguns aspectes de la seva vida quotidiana per treballar el fang des de les pròpies inquietuds i sensacions.

Som el que pensem. Maig 2011

Amb la mítica frase de Henry Ford "Tant si penses que pots com si penses que no pots, tindràs raó" la Isabel Gutiérrez va començar la conferència sobre la importància de les actituds per tenir una millor qualitat de vida i ser més feliços sota el títol Som que el pensem.

Tècniques de creixement personal. Maig 2011

La psicòloga Isabel Gutiérrez va explicar algunes tècniques per desinhibir-se, aprendre a exterioritzar les emocions i expressar obertament els pensaments.  La pràctica d’aquestes tècniques ens pot ajudar a evitar futurs problemes de salut.

Expressió corporal teatralitzada. Abril 2011

El curs, a càrrec de l’actor quirzetenc Martí Ruiz i organitzat per la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania, treballava diferents tècniques teatrals que poden servir pel coneixement de les pròpies capacitats i per afavorir el creixement personal a través de la confiança, l’autoestima i la cohesió dins del grup.

Documental biogràfic i autobiogràfic. Març 2011

El diari personal d’un avantpassat o unes fotografies són, segons la responsable del taller, la quirzetenca Laia Prat, una matèria primera perfecta per elaborar un audiovisual. Al Juny de 2011, el CMIRD va projectar 3 dels documentals produïts al taller amb un gran èxit de públic i de crítica.

Taller d'escriptura autobiogràfica per a dones. Novembre 2010

Un taller d'escriptura on l'experiència personal era el punt de partida. Tot el viscut, tot el que guardem en el calaix de la nostra memòria, es pot recuperar i convertir-se en contes, poemes, relats o inicis de novel·les.
Les dones participants, des de la diversitat, van expressar i compartir amb els seus textos els resultats, les ambigüitats i la trajectòria de la pròpia identitat.
Amb el suport de la Diputació de Barcelona

 
Taller de Creixement personal

Vàrem treballar  la respiració correcta, la relaxació, la connexió amb el cos i l’alliberament de bloquejos emocionals, l’assertivitat, la comunicació, l’autoexigència destructiva, l’autoestima i la capacitat d’establir límits, la resolució de conflictes,...

Sensibilització

Amb l'objectiu de promoure la igualtat entre dones i homes, la Regidoria d'Igualtat i Ciutadania organitza xerrades, exposicions, tallers, espectacles... per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre la igualtat de gènere, la violència masclista i la reivindicació dels drets de les dones. Consulta l'agenda.

Programa Dia Internacional contra la violència de gènere

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto