Inici / Viure a Sant Quirze / Benestar Social / Autonomia personal i dependència / Ajuts i prestacions

Ajuts i prestacions

Ajuts i prestacions

Ajuts per garantir l'adaptació i l'accessibilitat

El Departament d'Acció Social i Ciutadana ofereix ajuts per a l'adaptació d'habitatges, vehicles i productes per a persones amb discapacitat, per tal de millorar-ne la qualitat de vida i facilitar-ne la integració social. (+)
 

Teleassistència

Aquest servei garanteix la seguretat i dóna tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat o dependència, les 24 hores de dia i els 365 dies de l'any a través d'un terminal connectat a una central d'alarmes; d'aquesta manera es pot evitar, o com a mínim retardar, una institucionalització.
El servei està cofinançat per la Diputació de Barcelona, la Federació de Municipis i l'IMSERSO. Per a més informació (+)

Servei d'ajuda a domicili

Es tracta d'un servei que pot demanar qualsevol persona empadronada a Sant Quirze del Vallès i que necessiti suport en l'atenció d'una persona gran o dependent, o en aquelles situacions de desestructuració familiar en què els tècnics valorin convenient un suport. L'ajut es concreta en un conjunt d'accions que es realitzen a la llar de l'usuari dirigides a proporcionar atencions personals, d'ajuda a la llar i de suport social. És un programa gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través de la contractació d'una empresa que realitza el servei, però la sol·licitud es fa a través del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament. El servei és de copagament, en funció de la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant, i les tasques es concreten en funció de les necessitats expressades i detectades pels professionals.
 

Ajuda d'atenció social per a persones amb discapacitat

Aquest programa té per objecte facilitar la prestació dels serveis necessaris per al desenvolupament de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries a fi de millorar la seva qualitat de vida per fomentar-ne la integració social.(+)

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto