Inici / Treball - Comerç - Empresa / Finestreta Única Empresarial / Creació d'Empreses / Foment de la Cultura Emprenedora

Foment de la Cultura Emprenedora

Foment de la Cultura Emprenedora

La promoció de la cultura emprenedora esdevé cabdal en el context d'una societat del coneixement, perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils, que capaciten les persones en l'impuls dels seus projectes professionals i vitals.

Fem Cooperatives a les Escoles

Des del Servei d’Atenció a Persones Emprenedores, es treballa aquest projecte entre els més petits de la mà de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Servei d’Educació. Aquest és el tercer any que es desenvolupa el projecte al nostre municipi. El curs 2013 ser pioner el CEIP Taula Rodona i el curs passat i el d’enguany s’hi ha afegit el CEIP Lola Anglada.


Durant el curs escolar, l’alumnat de 5è curs, crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració local i altres agents socials de la localitat. En aquest cas, els nens i nenes treballen des de la constitució, fins la dissolució de la cooperativa, passant per l’elaboració d’uns productes que, al final de curs, podran vendre dins el Mercat Ecològic de Sant Quirze del Vallès.


Projectes a l'Institut

Aquest programa va adreçat als joves de tercer d’ESO i primer de Batxillerat de l’Institut de Sant Quirze. És impartit per un expert en creació d’empreses de la Fundació Escola Emprenedors amb qui col·laborem, que els dóna 13 classes en llengua anglesa per ensenyar-los a pensar de forma creativa i innovadora, aprendre a cooperar i treballar en equip i a pensar de forma global, així com a desenvolupar capacitats de gestió i lideratge. Els alumnes en finalitzar aquesta formació, han de presentar un pla de negoci, desenvolupant totes les àrees d’administració d’una empresa.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto