Inici / Coneix SQV / Fires, festes i tradicions / Aplec del Mussol

Aplec del Mussol

Festa del Mussol

La Festa del Mussol va prendre el relleu el passat 2018 a l'Aplec del Mussol, festivitat molt estimada al municipi organitzada per l’Ateneu de Sant Quirze amb la col·laboració de l’Ajuntament des de l’any 1992. Durant dos dies, el mussol, símbol identificatiu del poble, pren protagonisme, ja que les diverses activitats que s’organitzen giren en torn la seva figura.
El matí de diumenge es celebra la fira d’artesans, en la qual és possible trobar tot tipus d’objectes que fan referència a aquesta au, i que ha esdevingut punt de trobada de col·leccionistes de mussols de tot arreu.
En aquesta mateixa fira i en les pastisseries del poble, es posen a la venda els pastissos de mussol i els “mussolets”. Durant la Festa també es lliuren diversos guardons, com el Mussol de Sant Quirze i Mussolada. Aquests s’atorguen a personatges o entitats que durant l’any han destacat. En aquest sentit, han rebut el premi personatges com Miguel Gila, Xavier Pomés, Emma Bonino, Pasqual Maragall i Gemma Nierga, Carles Francino, els Guiñols del Canal + i el Mussol de Sant Quirze atorgat al Grup d’Investigació i Història, entre d’altres.
 


Enllaços relacionats

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto