Inici / Viure a Sant Quirze / Manteniments i Serveis Urbans / Servei de recollida dels residus municipals / Recollida d'agulles, xeringues i punxants

Recollida d'agulles, xeringues i punxants

AGULLES, XERINGUES I OBJECTES PUNXANTS

Els residus d’agulles i objectes punxants de procedència domèstica són aquells generats als domicilis particulars com a conseqüència de tractaments domiciliaris ja siguin puntuals o de llarga durada (ex. diabètics).

Atès el risc que comporten per la salut requereixen d’una recollida diferenciada per garantir una bona gestió dels mateixos.

 

Què ha de fer un particular amb les agulles/punxants?

Els particulars han de dipositar els seus objectes punxants, a ser possible encapsulats, en un recipient suficientment rígid i estanc (de plàstic) per poder fer l’acopi al domicili (per exemple: ampolles petites d’aigua, refresc, detergent,...). Un cop ple, o quan se’n vulgui desfer, el ciutadà el portarà a la deixalleria i el dipositarà dins d’un contenidor específic homologat per a la recollida de residus sanitaris.

 

Què es fa a la Deixalleria?

A la Deixalleria trobaran un contenidor amb un cartell identificatiu amb el text “AGULLES I PUNXANTS”, que estarà juntament amb la resta de residus especials perillosos.

 

Quina és la gestió final del residu?

La deixalleria gestionarà el residu d’acord amb la normativa vigent, és a dir, amb una empresa autoritzada per la seva gestió. La destinació final d’aquest residu procedent de les deixalleries és la incineració, mitjançant un gestor autoritzat per a la gestió de residus sanitaris.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto