Inici / Viure a Sant Quirze / Seguretat i protecció civil / Consells de seguretat ciutadana / Robatoris / Robatoris a habitatges

Robatoris a habitatges

Robatoris a habitatges

Consells bàsics de prevenció
 
- Feu un inventari dels objectes de valor que considereu, indicant-ne la marca, model, característiques i número de sèrie de fabricació.
- Podeu gravar els objectes amb el vostre DNI per facilitar-ne la identificació si calgués.
- Oculteu la documentació rellevant (llibretes, talonaris, pòlisses, etc), especialment la que contingui la vostra signatura.
- Desconfieu dels ‘serveis tècnics’ que no hàgiu sol·licitats (aigua, llum, gas, telefonia, televisió, etc). Demaneu l’acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix.
- Comproveu que les portes i finestres restin tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc).
- Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona.
- Tingueu sempre controlat qui te còpia de les claus de casa vostra.
- Canvieu el pany de la porta si heu perdut les claus.
- Reforceu la porta amb sistemes de seguretat: blindatge, reforç en ancoratges i frontisses, etc.
- Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc). La roba estesa, persianes mig baixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat. Demaneu a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora i deixeu-li un telèfon de contacte.
- No comenteu davant de desconeguts la intenció de marxar el cap de setmana o uns quants dies.Cal que sigueu el màxim de discrets en aquest temes.
- Recordeu-vos de comprovar i connectar els sistemes d’alarma, si en teniu, abans de marxar.
- Penseu a deixar els documents i objectes de valor que tingueu en lloc segur abans de marxar.

 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto