Inici / Treball - Comerç - Empresa / Comerç Covid

Comerç Covid

AJUTS I FINANÇAMENT PER AUTÒNOMS I COMERÇOS

En aquest enllaç podreu trobar un resum de les mesures i ajuts per a fer front a l’Impacte econòmic i social de COVID 19, que publica la Generalitat de Catalunya.

 

MESURES I RECOMENACIONS OFICIALS PEL COMERÇ I LA RESTAURACIÓ

Restauració

- Terrasses: obertes de 06:00 h a 01:00 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.
 
- Interiors: oberts de 06:00 h a 01:00 h amb el 50% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.
 
Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres en qualsevol cas.
 
Comerç i centres comercials
70% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.
 
Esport
Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 70%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius.
 
Mitjançant la resolució d'aquesta Resolució, les activitats d'hostaleria i restauració puguin:
 
- Obrir fins a les 24 hores.
 
- Ampliar l'aforament interior fins al 50% de l'autoritzat.
 
- Ampliar-ne sis el nombre de comensals per taula, o a més si es tracta de persones pertanyents a la mateixa unitat de convivència.
 
- Restablir el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres.”
 
 

El passat 9 de maig van entrar en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en els àmbits següents:

 
- Horari continuat de la restauració, comerç i activitats culturals fins a les 23:00 h.
- Obertura de parcs d’atraccions i fires amb un aforament del 30%.
- Augment de l’aforament en les activitats dels centres cívics adreçades a majors de 60 anys.
 
Mobilitat
Es recomana que els desplaçaments fora del domicili, així com la circulació per les vies d'ús públic, es limitin en la mesura del que sigui possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents.
 
Activitats socials
Limitació és de 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Empreses
S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Congressos, convencions, fires i activitats assimilables mitjançant autorització expressa del Procicat.
 
Restauració
Terrasses: obertes de 07:30 h a 23:00 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 
Interiors: oberts de 07:30 h a 23:00 h amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 
Activitats culturals
Horari fins a les 23 h: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.
 
Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.
 
Comerç i centres comercials
Es manté el 30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat. Horari general fins a les 22:00 h, excepte les botigues de convivència i establiments comercials annexos a gasolineres que poden obrir fins a les 23:00 h.
 
Esport
Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 50%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.
 
Extraescolars fora del centre escolar
- Centres de formació d'adults, escoles d'idiomes, de música i de dansa autoritzades: mesures per reduir la presencialitat.
 
- Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).
 
 

En aquest enllaç trobareu respostes actualitzades sobre: comerç i consum, treball i empresa, restriccions per municipis, salut, habitatge, ajuts socials, educació, mobilitat...

En aquest enllaç podeu trobar el protocol i guia de bones pràctiques elaborades pel govern estatal, actualitzades per a la reobertura a partir del 4 de maig de 2020. També podeu trobar l'adaptació que ha fet el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Genalitat en aquest enllaç:https://bit.ly/2WrBvPB

En aquest enllaç podreu trobar les dades i informes diaris sobre l'evolució de la pandèmia que elabora l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). 

En aquest enllaç podeu trobar el recull de cartells que la Generalitat ha preparat pels establiments comercials: demana cita prèvia, fes la teva comanda, distància de seguretat, ús obligatori de mascareta, aforament limitat...

Guia de Comerços i Serveis format paper

Guia pràctica dels horaris comercials

Passos a seguir per obrir una botiga

Servei al Comerç

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto