Inici / Viure a Sant Quirze / Benestar Social / Autonomia personal i dependència / Serveis i recursos

Serveis i recursos

Serveis i recursos

L'objecte de la Llei de la dependència 39/2006 de 14 de desembre és reconèixer un nou dret de la ciutadania a Espanya: el dret a l'autonomia personal i a l'atenció a les persones en situació de dependència.
La dependència és l'estat de caràcter permanent en què es troben les persones que,  per raons derivades de l'edat, malaltia o discapacitat, i lligades a la falta d'autonomia física, mental, intel.lectual o sensorial, necessiten l'atenció d'una o més persones, ajudes importants per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària o ajudes per conservar l'autonomia personal.
 
Aquesta llei regula les condicions bàsiques de promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència mitjançant la creació del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia (SAAD), en el qual col•laboren i participen l'Administració general de l'Estat, les comunitats autònomes i les administracions locals.
La llei descriu tres graus de dependència en relació a la necessitat d’ajuda que té una persona per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària:
 
Grau I Dependència moderada: quan la persona necessita ajuda almenys una vegada al dia o té necessitats d’ajuda intermitent o limitada per a la seva autonomia personal, amb dos nivells I i II.
Grau II Dependència severa: quan la persona necessita ajuda dues o tres vegades al dia, però no requereix la presència permanent d’una persona cuidadora, o bé té necessitats d’ajuda extensa per a la seva autonomia personal, amb dos nivells I i II.
Grau III Gran dependència: quan la persona necessita ajuda diverses vegades al dia i, per la seva pèrdua total d’autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona o té necessitat d’ajuda generalitzada per a la seva autonomia personal, amb dos nivells I i II.

 

Cartera de serveis segons necessitats:
- Serveis de prevenció de les situacions de dependència i de promoció de l’autonomia personal.
- Serveis de teleassistència i d’ajuda a domicili.
- Serveis de centre de dia i d’atenció residencial.
 
Prestacions econòmiques:
- Per pagar un professional o comprar un servei.
- Per a la cura de l’entorn familiar i ajuda a cuidadors no professionals.
- Per a assistència personal a persones amb gran dependència.


La llei 39/2006 de 14 de desembre de 2006 de Promoció de l' Autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència  va entrar en vigor l'1 de gener del 2007.


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto