Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

14/07/2020

Les claus del nou curs escolar

Després de les matriculacions, els centres es preparen per un setembre excepcional

El curs escolar 2020-21 començarà al setembre i serà totalment excepcional ja que implicarà la tornada d’infants i joves a les aules, després de gairebé mig any tancades, per reprendre l’activitat lectiva. 


Les dades
Un total de 1539 alumnes de primària començaran el nou curs a Sant Quirze del Vallès, segons les xifres que es desprenen un cop finalitzat el període de matriculacions del curs 2020-21. Tanmateix, 913 alumnes cursaran l’ESO al municipi, amb la incorporació del nou institut escola Onze de Setembre, que s’estrena amb 54 alumnes de 1r d’ESO.  D’altra banda, 269 alumnes iniciaran els estudis de Batxillerat a l’Institut Sant Quirze, 389 a l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera i 81 alumnes cursaran estudis de música a l’Escola Municipal de Música. En el cas dels més petits, l’Escola Bressol Municipal El Patufet acollirà 128 infants de P0, P1 i P2.

L’organització
El Departament d’Educació aposta per un retorn presencial de l’alumnat a partir del 14 de setembre. Cada centre planificarà els grups d’alumnat seguint els seus propis criteris d’organització, però sempre mantenint agrupaments estables durant tot un trimestre o durant tot el curs, per tal d’establir la traçabilitat en cas de contagi. 
L’establiment d’aquests grups fixes d’alumnat i professorat comportarà una sèrie de mesures que s’hauran de posar en pràctica a partir del setembre, com ara l’entrada esglaonada al centre, menjadors i patis per torns, i la prohibició d’accés de les famílies als equipaments, excepte quan el centre ho requereixi per acompanyar als infants de P3 a l’inici de curs. En aquest sentit cada centre elaborarà, en el marc de l’autonomia i amb l’acompanyament de la inspecció educativa, un pla d’organització bàsic que haurà de ser aprovat pel Consell escolar del centre, i serà un element clau de la Programació General Anual del curs 2020-21.
 
Possibles nous escenaris
Un punt clau d’aquests plans d’organització, i per treballar d’una manera preventiva i poder canviar d’escenari amb una certa immediatesa, serà el plantejament d’hipotètics escenaris de virtualitat d’una part del temps lectiu, o de tot, en el cas que es produeixi un brot del virus localitzat en algun moment del curs. En aquest sentit, els centres educatius del municipi ja compten amb dotacions d’equips i connexions i, en el cas que sigui necessari, es cobrirà amb noves adquisicions.
 
 
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto