Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

01/04/2020

L’Ajuntament referma l’atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament

L’Institut Català de les Dones detecta un augment de casos del 30% a Catalunya respecte mesos anteriors

La regidoria de Drets Civils i Gènere continua en la tasca de reforçar el servei  a les dones en situació de violència masclista durant el confinament derivat de l’Estat d’alarma per Covid-19. El servei municipal valora que, tot i que no s’ha donat un increment significatiu de casos en les darreres setmanes, sí que n’ha augmentat la complexitat. La situació de confinament i d’aturada general dificulta la presa de mesures adients de protecció per a les dones, i limita l’actuació en la resolució dels casos.
 
L’Institut Català de les Dones (ICD) ha detectat un augment de casos del 30% a Catalunya respecte a mesos anteriors, ja que actualment és el telèfon de referència a tot el territori, en funcionament les 24 hores. 
 
Línia d’atenció per whatsapp
Fa uns dies que l’ICD ha habilitat un nou accés al servei a través del whatsapp, amb el número de telèfon 671778540. Aquesta línia  amplia i facilita la comunicació escrita i immediata amb el servei permanent i confidencial d’atenció a dones en situació de violència masclista, que fins ara només es podia fer a través del correu electrònic  900900120@gencat.cat. 
 
Guia informativa sobre recursos i serveis
Recordem que el servei de Drets Civils i Gènere ha elaborat una guia adreçada a les dones que es troben en situació de violència durant el confinament derivat de l’Estat d’alarma per Covid-19. El document recull informació sobre els recursos i serveis actius on les dones poden adreçar-se, com ara el servei d’atenció a la violència masclista, 900900120, actiu 24 hores, gratuït i confidencial, o el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament: 937216800, de dilluns a divendres de 8h. a 15h. o per correu electrònic: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat.
 
La guia també recull recomanacions i respostes a dubtes que poden sorgir en situacions de perill en el context actual d’estat d’alarma, tant en els casos on la dona conviu amb l’agressor, com en altres que no hi conviu però rep amenaces o assetjament per telèfon o altres mitjans.
 
Es pot consultar la guia, en format pdf, a la part inferior d'aquesta notícia. 
 
Cartells informatius a farmàcies i comerços
Una altra mesura adoptada per l’Ajuntament ha estat el repartiment a comerços i farmàcies de cartells informatius adreçats a dones en situació de violència, donat que aquests dies les víctimes només poden sortir sense el seu agressor a aquests tipus d’establiments.
 
 

 


Guia per a dones en situació de violència durant el confinament per Covid-19

app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto