Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

26/01/2021

Pas definitiu per a la definició del nou Complex Esportiu de Sant Quirze del Vallès

Es tracta de l'obra més gran que ha realitzat l'Ajuntament en els darrers anys i dotarà el municipi d'unes instal·lacions adequades per a la pràctica esportiva

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat un concurs per l’adjudicació del servei de redacció del projecte executiu i la direcció d’obres de la que serà la primera fase d’aquesta gran actuació municipal. Aquesta fase abasta més de 6.000 m2 i inclou una nova piscina coberta que tindrà 25 x 21 m, més ample que l’actual, zona de wellness i solàrium exterior amb façana a la ronda Arraona.


Zona fitness
 
El nou edifici tindrà sala de fitness i 3 sales d’activitats dirigides, una de les quals es destinarà a l’spinning. També comptarà amb 4 pistes de paddle, i vestuaris totalment nous dins del mateix edifici per a 7 col·lectius diferenciats. Un dels punts que més es valorarà d’aquest nou edifici serà que sigui un edifici intel·ligent amb la màxima eficiència energètica, ja que podria arribar a estalviar 200.000 € cada any en manteniment.
Els estudis d’arquitectura que vulguin participar en aquest concurs tenen fins al 10 de febrer per presentar les seves propostes a l’Ajuntament. Posteriorment, un tribunal de tècnics  escollirà els 3 millors, i, el primer, serà l’encarregat de redactar íntegrament el projecte executiu d’aquest primer tram, amb un pressupost estimat de 525.000 €.
 
L’obra resultant d’aquest projecte es preveu que tingui un cost de fins a 9 milions d’euros, una mica menys de la meitat del que serà tot el Complex, que són 20 milions. Aquesta primera fase es completarà amb d’altres fins a definir la nova zona esportiva municipal en la seva totalitat, valorada amb 20.000.000 € i amb unes dimensions de 10.240 m2.
 
La construcció es podrà dur a terme sense deixar de prestar els serveis amb la piscina actual, així les persones usuàries podran banyar-se avui a la piscina vella i l’endemà mateix a la nova, apunta el tècnic d’Esports Municipal, Albert Morera.
L’altre tret distintiu d’aquest nou Complex serà l’entrada, que es farà des de la ronda Arraona i no des del carrer Priorat com fins ara.
 
El Complex Esportiu de Can Casablanques és l’obra més gran que ha realitzat l’Ajuntament en els darrers anys i respon a la necessitat de dotar el municipi amb unes instal·lacions adequades i òptimes per la pràctica de l’esport. Segons l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, Sant Quirze té moltíssimes veïns i veïnes que estimen l’esport, que s’hi dediquen, però les instal·lacions fa molts i molts anys que s’haurien d’haver renovat. Segons la regidora d’Esports, Maria Domingo, certament és una gran obra, ens demana un compromís econòmic molt alt a l’Ajuntament, però podem trobar la forma de gestió que sigui més òptima per la ciutadania, perquè pugui tenir les instal·lacions que es mereix sense un cost inassumible per les arques municipals. 
 
Podeu veure el plànol detallat i ampliat en el document pdf relacionat en aquesta notícia.
 

Plànol complex esportiu

app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto