Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

12/12/2019

L'Ajuntament activa el PBEM per la previsió de forts vents

Eviteu les activitats a l'aire lliure i les zones arbrades

L’Ajuntament de Sant Quirze ha activat avui el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, després de l’avís del CECAT per forts vents. Davant d’aquesta situació, es recomana a la població que no s’acosti a les zones arbrades. De fet, ja s’han donat instruccions de tancar el bosquet del poliesportiu i demà al matí, quan es donarà el punt àlgid de ventades, no s’obrirà el parc de les Morisques. A continuació, us detallem alguns consells a tenir en compte:
A casa
Tanca i assegura portes, finestres i tendals. Abaixa completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
Si feu una activitat de lleure
Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.
En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.
Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.
A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.

Podeu consultar la resta de consells en aquest enllaç.
Per a qualsevol incidència, contacteu amb la Policia Local, al 937216800 o truqueu a Emergències, al 112.

 


app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto