Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

08/01/2021

L'Ajuntament activa diversos dispositius davant les previsions meteorològiques de les properes hores

Cal que la ciutadania segueixi els consells preventius davant les glaçades i possibles nevades per evitar incidències

L’Ajuntament ha activat en fase de prealerta en Neucat davant la previsió metereològica de les properes hores. Si al llarg del dia o de la nit es donen incidències, s’activaria la fase d’alerta.


Aquesta decisió s’ha pres avui en el marc d’una reunió del Comitè d’Emergències, habitual en aquestes circumstàncies i amb l’objectiu d’organitzar els diferents dispositius davant la previsió de glaçades i possibles nevades. 
En aquest sentit, des de l’àrea de Via Pública demà al matí es distribuirà sal a les voreres d’accés al municipi i a residències, farmàcies i comerços de primera necessitat, així com al CAP, i es deixaran tanques als carrers de més pendent per si calgués tancar-los. La Policia Local també estarà alerta amb tots els dispositius per fer un seguiment de l’evolució de les jornades i de l’estat dels carrers i les possibles incidències. Així mateix, des del servei de Benestar Social s’ha activat el seguiment de les persones més vulnerables pel fred, amb l’habitual ronda de trucades, per comprovar el seu estat, així com per a recomanar l’estada a casa i les sortides a les hores centrals del dia i només en casos imprescindibles.
El cos de Protecció Civil també reforçarà demà els recursos municipals, revisant l’estat de la via pública.
 
En un altre ordre d'activitats, cal remarcar que pel que fa al mercadet, només hi haurà els establiments d'activitat essencials en els horaris que estableix la normativa.
 
L’Ajuntament recorda la ciutadania els següents consells davant l’onada de fred i glaçades, que poden evitar incidències:
 
A casa
  • Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
  • No utilitzeu espelmes. Si és l’única alternativa, poseu-les en espalmatòries perquè  no es tombin. Recordeu sempre d’apagar-les abans d’anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin.
  • Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.
 
Vigileu amb els aparells de calefacció: 
Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:
Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
 Podeu trobar més informació a: Consells per evitar accidents amb aparell de calefacció
 
En cas d'urgència:
Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. 
Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.
 
A l'exterior
 
Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
En dies d’onada de fred, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.
Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. Eviteu l’entrada d’aire fred directa als pulmons.
No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.
 
Si heu d'agafar el vehicle
 
Feu-ho només si és imprescindible, eviteu desplaçar-vos de nit. Consulteu prèviament la informació meteorològica i l’estat del trànsit i seguiu els consells del Servei Català de Trànsit.
Porteu el dipòsit de combustible ple i cadenes, assegureu-vos que les sabeu col·locar.
Reviseu els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens.
Porteu també roba d’abric, un telèfon mòbil carregat i el carregador, aigua i aliments energètics.
Si viviu o us desplaceu a zones de muntanya, feu servir pneumàtics d’hivern.
A dins del cotxe, si teniu la calefacció engegada, deixeu una finestra entreoberta per renovar l’aire.
Conduint aneu amb compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar el cotxe. Les plaques de gel acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles de les carreteres.
 
Podeu seguir la previsió metereològica en aquest enllaç.
 
Recordeu que els telèfon per a emergències és el 112, i el de la Policia Local és el 937216868.
 
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto