Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

08/01/2020

La ciutadania de Sant Quirze redueix els residus no selectius respecte l’any passat en un 3,24%

L’Ajuntament ha recollit les dades fins al mes de setembre i treballa en noves iniciatives per fomentar el correcte reciclatge i reduir així els costos

La ciutadania de Sant Quirze del Vallès ha generat menys residus no selectius (resta) aquest 2019 respecte l’any anterior, fins al mes de setembre. El total de tones anuals de resta fins aquesta data  ha estat de 4.392,88. L’any 2018 fins es van generar un total de 5.594 tones. Per tant, la disminució es situa en un 3,24%. Així ho apunten les primeres xifres que ha recollit l’Ajuntament, fins a setembre de 2019.
Aquesta xifra es trasllada en uns costos de gestió de tractament de residus força inferiors, entenent que gestionar cada tona de resta implica 91,85 €. El decreixement de residus de resta respon ara per ara a 1.202 tones menys i, per tant, un estalvi de més de 110.000 euros anuals des del gener fins al setembre, i a l’espera de les dades del darrer trimestre de l’any.
Pel que fa a la fracció orgànica, el seu volum s’ha vist reduït en 158 tones de gener a setembre, passant de les 692 durant tot el 2018 a 534 tones fins al setembre de 2019. El cost per gestionar cada tona d’orgànica és de 53,72€, tenint en compte que la fracció orgànica té un retorn de cànon de 35€ per tona i que per tant, el cost real és de 88,72
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès continua treballant per assolir les directrius de la Unió Europea i arribar a una recollida selectiva que se situï en el 60%. Recordem que al 2017 el Ple municipal va aprovar un Pla amb més d’una vintena d’accions en la línia de la reducció de residus: distribució a centres escolars d’embolcalls reutilitzables; distribució de bosses entre els comerços locals, o la participació en campanyes com “Excuses o separes”, promoguda pel Consorci de Residus del Vallès Occidental i executada al municipi durant el primer trimestre de 2019.
Recordem que l’objectiu segons l’Acord marc de Gestió de Residus i Recursos del Vallès Occidental 2016-2020 i seguint les indicacions de la Unió Europea, és que la recollida selectiva se situï en un 60%.
 


Compostatge i contenidors d’oli
Una de les solucions per aconseguir reduir el pes de la bossa de residus és la promoció del compostatge. En aquesta línia, l’Ajuntament va iniciar l’any 2019 la cessió de compostadors domèstics a la ciutadania i en va cedir 70 unitats. Aquest projecte continua vigent i les persones interessades encara poden sol·licitar-ho, mitjançant una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.
L’Ajuntament també ha treballat en l’adequació d’espais que promouen la reutilització de material de les deixalleries.
El municipi també compta amb nous contenidors d’oli; un total de sis que se sumen als 16 existents i que faciliten el reciclatge d’oli usat, especialment important per facilitar la depuració de l’aigua. El seu reciclatge permet a més, la generació de biodièsel.

 


app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto