Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

10/01/2019

Avís per episodi de fred extrem

L’Ajuntament posa en marxa el protocol de mesures preventives per onada de fred

El Servei Meteorològic ha emès un avís per risc de fred que afectarà pràcticament tot el territori català. A partir de la mitjanit d’avui es preveu que es puguin assolir temperatures mínimes extremes.


Com en altres ocasions, l’Ajuntament posa en marxa diverses actuacions preventives per afrontar l’episodi de fred.  Així, s’ha comprovat el correcte funcionament de la calefacció dels centres educatius municipals, i s’ha confirmat que les calderes s’engeguin una hora abans de l’inici dels serveis d’acollida.


Respecte a la via pública, els serveis tècnics municipals han comprovat la disponibilitat de sal emmagatzemada per si es necessita distribuir en punts susceptibles de glaçada. Tanmateix, l'empresa de neteja viària no utilitzarà aigua en les seves tasques, com a mesura de prevenció establerta per protocol.


En cas que s’activi el Pla de Protecció Civil de Catalunya i el Pla Bàsic d'Emergències al municipi per onada de fred, la Policia Local, en coordinació amb Serveis Socials i el CAP Sant Quirze, posarà en marxa el dispositiu de seguiment de la situació de les persones més vulnerables al fred. Aquest control es fa via telefònica o bé mitjançant visites domiciliàries per garantir el benestar d’aquestes persones, en la seva majoria, gent gran que viu sola.


Podeu consultar aquí els consells d’autoprotecció per onada de fred que recomana Protecció Civil.


 
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto