Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

16/06/2017

Incendi a prop del parc de la Betzuca

Ahir es va controlar ràpidament aquesta incidència que recorda la importància de la prevenció en dies d'altes temperatures

Una dotació de Bombers va controlar ahir a la tarda un petit incendi al final del carrer Onze de Setembre, a tocar del parc de la Betzuca, en una zona de matolls. Les elevades temperatures van provocar aquesta incidència, que es va resoldre de manera ràpida i eficaç, amb la col•laboració de la Policia Local. Cal remarcar, però, que malgrat la zona afectada ha estat poc extensa, la proximitat amb els habitatges podria haver complicat la situació. Afortunadament, tot va transcórrer amb l’efectivitat desitjada.


 
Atenció amb el foc i les barbacoes
 
Recordeu que resta prohibit encendre foc a tots els terrenys forestals del terme municipal, i a la franja de 500 m que els envolta. Tampoc no es permet llençar objectes encesos, abocar escombraries, llençar artefactes que continguin foc, o utilitzar fogons de gas, entre d'altres. 
Resta prohibit fer qualsevol tipus de foc inclòs l'us de barbacoes, excepte si són d'obra amb mataguspires. Aquesta tipologia de barbacoes es poden utilitzar només si es compta amb la llicència d'obres preceptiva per a la seva instal•lació. En cas de tenir llicència, es pot utilitzar en zones urbanes a menys de 500 metres del bosc, excepte quan el risc d'incendis sigui extrem. Consulteu aquí el nivell diari.
En cas de les barbacoes convencionals, no es poden utilitzar a menys de 500 metres del bosc. Aquest és el cas de les següents zones: El Castellet, Castelltort, Los Rosales, Les Fonts, Sant Quirze Parc, Vallsuau-Ponent, Vallsuau-Can Feliu, Sant Quirze Jardí, Can Llobateres, Can Pallàs i Can Casablanques.
 
Bon ús dels petards
Aquestes dates és habitual l’ús de petards, especialment per la revetlla. En aquest enllaç us recordem com manipular-los de manera adequada, evitant riscos, tant per a la salut com en relació a possibles incidències que provoquin incendis.
 
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto