04/03/2014

Comença el desplegament de la fibra òptica a SQV

Al mes de juny es podran fer les contractacions de connexió

Ja ha començat el desplegament de la fibra òptica al municipi. Telefònica està començant a preparar material i recursos per posar en marxa tot el desplegament entre el març i el maig, de manera que al mes de juny es puguin fer les contractacions de connexió de banda ampla mitjançant FTTH (Fiber to the Home).
Cal remarcar que és important autoritzar la instal·lació en primer lloc, perquè és gratuïta. En segon terme, per afavorir que arribi a tothom (atès que si un edifici no dóna permís pot dificultar l’accés a l’edifici veí i impedir que arribi el servei en aquella zona). Finalment, perquè el valor de l’immoble connectat amb fibra és superior al no connectat.
Les obres que durà a terme l’empresa utilitzaran les actuals canalitzacions de Telefónica, de manera que no generaran massa inconvenients a la via pública. Així mateix, tampoc no suposaran cap cost a la ciutadania, doncs el desplegament del cablejat només requereix de l’autorització del veïnat. Aquells veïns o veïnes que no autoritzin la canalització de la fibra impediran un bon desplegament a la seva zona.
El desplegament és una iniciativa privada de la companyia Telefónica, no té cap cost per al municipi. Segons l’alcaldessa, Montserrat Mundi i Mas “per al govern ha estat una prioritat, doncs es tractava d’una demanda generalitzada de la ciutadania i és un orgull poder aconseguir que Sant Quirze del Vallès sigui un municipi connectat amb fibra òptica”.
El desplegament s’efectuarà per centrals capçaleres, les àrees de les quals abastaran la totalitat del poble. El cablejat d’alimentació i de distribució s’instal·larà per la infraestructura actual canalitzada, i el de dispersió s’haurà d’adaptar a les instal·lacions existents dels edificis, entrant de forma canalitzada si estan preparats, o per patis interiors i façanes segons permeti la topologia de l’edificació. En aquests casos, Telefónica sol·licita, prèviament a la instal·lació, el preceptiu permís als particulars afectats, assumint i solucionant les incidències i reclamacions puntuals que puguin produir-se.
Recordem que la fibra òptica permet accedir a Internet a una velocitat de baixada de 100Mb, deu vegades més ràpid que un ADSL, i pujar arxius a 10MB. La televisió en alta definició (HD) és un dels seus serveis associats.
 


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto