02/03/2021

Les dones del poble protagonitzen la campanya del Dia Internacional de les Dones d'aquest any

Una programació transversal aplega múltiples activitats orientades a tots els públics

Les dones protagonitzen un mur per commemorar el Dia Internacional de les Dones


La imatge d’una vintena de dones de Sant Quirze protagonitza el mur situat a la ronda d’Arraona, al poliesportiu municipal. Es tracta de la campanya del 8 març, per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Una actuació que dóna visibilitat a les dones del municipi, des d’una vessant de màxima pluralitat i diversitat del col·lectiu. Així, s’hi poden trobar perfils molts diferents, tant professionals com per edats, situacions personals, familiars, etc. 
Les fotografies han estat fetes per la fotògrafa santquirzenca Lídia Larrosa.
 
I què li demanen al 8M?
Durant la sessió fotogràfica aquestes dones han manifestat per escrit què demanen a un dia tan reivindicatiu. Paraules com lluita, reivindicació de drets, o valoració de capacitats s’han repetit en bona part de les demandes. També moltes d’elles han parlat d’igualtat i de llibertat d’estereotips de gènere. Amb contundència, reivindiquen “igualtat real, sense injustícies”.
Moltes d’elles també han fet referència al fet de poder treballar, a ser reconegudes en les seves aportacions i investigacions en una societat encara molt masculina.
En definitiva, d’aquestes sessions han sorgit sentències tan esperançadores com que “juntes som més fortes” i que “ningú ni res ens faci oblidar que som meravelloses!”.
 
Programació transversal
Diversos serveis municipals han participat en l’elaboració de la programació d’enguany, que arriba a diversos àmbits.
Les arts escèniques esdevenen un dels plats forts de la programació. Curtmetratges cinematogràfics creats per i per a dones; teatre que posa en valor missatges contra la violència de gènere, com “No solo duelen los golpes”, de Pamela Palenciano; o  “Carola”, adaptació de la novel·la “Feliçment, jo sóc una dona”, de Maria Aurèlia Capmany. Tampoc no falten espectacles musicals com “Akelarre”, de la companyia “The Feliuettes”, o l’actuació d’ “Apring Sisters”, seguida pel monologuista Charlie Pee.
El festival que no vol existir: “Fem PoP”, amb les actuacions de Tronco, Augusta i GrauWi & Marta Cascales també faran acte de presència en aquesta programació de referència.
Una altra de les propostes de la programació són les xerrades. Una oportunitat per reflexionar sobre aspectes com: “les deesses que hi ha en mi, autoconeixement i autolideratge”. O les formacions per a entitats: eines pràctiques per a la introducció de la perspectiva de gènere, en diverses sessions. També hi haurà espai per a les “Jornades feministes plantem la llavor sobre sexualitat i gènere”.

 
 
Premi Dona
Els dijous 11 de març tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Dona a la sala Josep Brossa de la Patronal. L’acte s’adreça a dones de col·lectius de Sant Quirze, tot i que també es podrà seguir en directe a www.santquirzevalles.cat/directe .
Les premiades d’enguany són la periodista Laura Rosel, que rebrà el Premi Dona de Sant Quirze 2021; i l’actriu Montserrat Carulla, i l’activista Helena Maleno, que rebran les distincions nacional i internacional respectivament. 
 
Podeu consultar el programa detallat en format pdf en el document relacionat en aquesta notícia.
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto