21/10/2019

Sant Quirze del Vallès va acollir prop de 2.000 participants a les Marxes per la Llibertat

L’organització va comptar amb més d’un centenar de persones voluntàries

El passat dijous 17 d’octubre Sant Quirze del Vallès va ser punt de pernoctació de les persones participants a les Marxes per la Llibertat, concretament de les branques que van sortir dimecres de Berga i Vic. Van arribar per dos punts: des de l’avinguda d’Egara i per la C1413a, per trobar-se abans de les vuit del vespre aproximadament al Complex Esportiu Municipal. En aquell moment, es calcula que entraven al municipi prop de 20.000 persones, moltes d’elles de poblacions properes a la nostra que van decidir acompanyar als i les participants fins al punt de pernoctació. Al Complex Esportiu hi havia més d’un centenar de persones voluntàries coordinades per Sant Quirze per la Independència que van rebre als caminadors i caminadores. Es calcula que prop de 2.000 persones van sopar i dormir a Sant Quirze aquell dia. Després d’omplir-se el pavelló, es van obrir el Gimnàs Municipal i la Sala Muriel Casals per acollir a més persones i també se’ls va oferir cases particulars de veïnes i veïns per dormir. Va ser una emotiva jornada marcada pel bon ambient existent entre voluntaris i participants.
A les 4 de la matinada, el Complex Esportiu ja rebia els voluntaris i voluntàries que havien de preparar l’esmorzar. Les persones participants van tenir-ho tot a punt abans de les 7 del matí. I van reprendre la Marxa puntualment a les 8 per anar fins a Barcelona per l’autopista C58. A la capital catalana van participar a la tarda a la multitudinària manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem i per reclamar la llibertat dels condemnats.
L’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, vol manifestar el seu agraïment a les més de 300 les persones voluntàries “que han fet possible el desenvolupament de les marxes, amb una coordinació exemplar que ha permès tenir a punt tots els dispositius, donant el servei i el suport necessaris perquè l’estada al municipi fos el més còmoda possible, i així poder continuar l’endemà amb energies renovades.”

Seguiment de la Vaga general

El divendres 18 el seguiment de la vaga a l’Ajuntament es va fer amb els serveis mínims establerts. Tots els regidors i regidores del Govern Municipal en ple es van sumar a la vaga.
La jornada es va viure al municipi sense incidents. Els sectors més participatius van ser escoles i comerços.

Podeu veure el vídeo de les Marxes a Sant Quirze del Vallès en aquest enllaç i l'àlbum de fotos a la galeria de Flickr.


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto