25/02/2022

El Ple ordinari de febrer dona llum verda a la gestió directa de l’aigua i atorga el Premi Dona de Sant Quirze a Judith Juanhuix

L’altre tema destacat del plenari va ser l’aprovació d’un nou model de càlcul de les plusvàlues

El ple ordinari de febrer va aprovar ahir diversos temes rellevants pel municipi. El més important va ser una nova forma de gestionar el servei d’abastament d’aigua potable, que, a partir de gener de 2023 es farà de forma directa. Aquest punt va comptar amb el suport del Junts per Sant Quirze i Sant Quirze en Comú, i les abstencions de la resta de grups del Consistori. Al principi de la sessió,  l'Alcaldessa va llegir la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau a Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna que aposta per la desmilitarització de la zona i l’establiment d’un diàleg enfocat a la pau.


 
Premi Dona
 
L’aprovació per unanimitat del premi Dona de Sant Quirze 2022  a Judit Juanhuix, científica del sincrotró alba i col·laboradora en l’elaboració de nous model d’atenció a la salut per les persones trans, lleis i propostes legislatives contra les violències masclistes. L’Associació de niños desaparecidos de la riada de 1962 va rebre el premi d’àmbit nacional i les afganeses Nadia Ghulam i Shamsia Hassani, destacades per la lluita per les dones al seu país, la menció internacional d’aquest guardó. L’acte de lliurament es farà en el marc dels actes de celebració del dia Internacional de les Dones, que s’allarguen tot el mes de març. 
 
Consell de Poble
 
Un altre dels punts més importants d’aquest plenari és l’inici del procés per la constitució del Consell de Poble de Sant Quirze del Vallès, el màxim òrgan de participació que pot tenir un municipi. El Ple va aprovar les bases per la constitució de la borsa de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes que en vulguin formar part s’hi presentin. Les persones interessades, majors de 16 anys, podran presentar instància de l’1 de març al 30 d’abril de 2022.
 
Nou càlcul de les plusvàlues
 
L’ordenança fiscal de les plusvàlues, o l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana es va aprovar en aquest mateix ple, per unanimitat, amb nous criteris d’aplicació, després que aquest impost quedés anul·lat per una sentencia del Tribunal Constitucional. A partir d’ara, una vegada s’aprovi definitivament després de l’exposició pública, es podrà calcular amb una fórmula objectiva o amb una fórmula real, la que sigui més avantatjosa pel veïnat. Si es pot demostrar que no hi ha hagut un increment del valor, no s’aplicarà aquest impost.
 
Horts
 
Els Horts urbans van centrar una part del debat del plenari, fruit del punt que tractava la recuperació d’ofici dels Horts de Can Poncic, ocupats fins al moment. El punt va comptar amb el suport de tots els grups, que veuen positiu un Pla d’Horts Urbans, que s’està treballant i que permetrà que el veïnat pugui accedir a espais d’horta per conrear. Finalment, en la sessió es van aprovar, també per unanimitat, els permisos, llicències i excedències de l’any 2022 per al personal municipi, i la compatibilitat per activitat d’assessora d’una treballadora.
 
Aquelles persones que ahir, per dificultats tècniques, no van poder seguir el Ple en directe, el poden veure en aquest enllaç.
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto