23/12/2020

El Ple demana que Sant Quirze del Vallès sigui considerat àrea amb mercat d’habitatge tens

Durant la sessió es van aprovar definitivament les ordenances, pressupostos i plantilla de 2021

Sant Quirze del Vallès demanarà a la Generalitat que declari Sant Quirze del Vallès àrea d’habitatge tens segons va aprovar ahir el Ple Municipal amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte del PSC. Aquesta consideració permetria aplicar l’índex de referència de preus d’habitatges de lloguer al poble segons determina la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge. Actualment només una seixantena de municipis catalans ostenten aquesta qualificació que permet tenir preus de lloguer més assequible i on els contractes no poden superar l’índex de referència des de l’Agència de l’Habitatge, entre ells Sabadell, Terrassa o Sant Cugat, limítrofs amb Sant Quirze, fet que encara fa més palesa la necessitat d'equiparar la situació.
L’últim ple ordinari de 2020 va donar compte de la xifra oficial de població consolidada a Sant Quirze, que és de 20.195 habitants. El plenari també va donar llum verda a  l’aprovació provisional del text refós del Pla Especial Urbanístic dels polígons industrials de Can Casablanques, Can Canals i Can torres-Can Llobet, on limita els usos per l’obertura de locals d’oci i recreatiu. Aquest punt va comptar amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PSC. No va prosperar la moció presentada per Junts per Catalunya sobre el manteniment de l’escultura Continuum, malgrat el suport del PSC i Ciutadans i l’abstenció de SQV En comú Podem. Sí que ho va fer la presentada per Junts per Sant Quirze ERC per mostrar el rebuig a la invasió de competències que suposa la Llei espanyola de bombers, consensuada amb SQV En Comú Podem on Ciutadans es va abstenir i el PSC va votar-hi en contra. 
Pressupost i ordenances 2021
El Ple va comptar amb tres punts que es van afegir com a sobrevinguts a l’ordre del dia per una qüestió de terminis administratius i que van comptar amb l’aprovació de la  urgència per part de tots els grups. El primer va ser la resolució d’ al·legacions i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals i l’aprovació definitiva del pressupost municipal 2021, que es van aprovar tots dos per majoria absoluta amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze i SQV En Comú Podem i en contra de la resta de grups i, finalment, la resposta d’al·legacions a la plantilla, que es van desestimar amb el vot favorable del govern i l’abstenció dels altres grups del plenari. 
 
Podeu veure el vídeo íntegre de la sessió plenària en el següent enllaç: 
 
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto