09/03/2020

Concentració a la plaça de la Vila per a la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones

El text ha estat llegit per l'activista Iolanda Oquelí, i personal de l'Ajuntament, tot reivindicant el moviment feminista

La plaça de la Vila ha estat l’escenari avui a les 12 hores la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. Una trentena de persones s’han concentrat per escoltar de la veu de l’activista i distinció internacional del Premi Dona 2020 Yolanda Oquelí, i dels treballadors de l’Ajuntament, Aniol Tarín i Mònica López, les reivindicacions per la igualtat. En aquest sentit, el text fa referència a diversos àmbits; d’una banda, la bretxa salarial: “Com a treballadores hem de patir també l’explotació a la feina i, encara més, si aquesta està associada al paper de cuidadores que el sistema patriarcal ha destinat a les dones de classes populars: netejar, rentar, cuinar i cuidar. Les dones som les que tenim més contractes a temps parcial, jornades laborals més curtes, percepció de salaris de fins a un 26% per sota dels homes.”. també reivindica la denúncia de les violències masclistes com la cara més visible de desigualtat estructural: “Cal, doncs, abordar les violències masclistes des de la seva arrel, partint de la posició de les dones de classe treballadora en l'estructura econòmica i de com es donen les condicions que fan possible l'exercici de la violència. Això implica també entendre que la violència masclista no es limita al feminicidi -conseqüència més explícita- ni tan sols a la violència física.”. finalment, el manifest anima tothom a lluitar per aquests valors, “el moviment feminista ha impulsat i demostrat que la capacitat de mobilització és immensa, però necessitem fer passes endavant, dotar-nos d’objectius i de propostes que canviïn les condicions materials de vida de les dones treballadores i que no buidin de contingut i de radicalitat a la proposta feminista.”.


La jornada d’avui coincideix amb la visita de la Sex Truck, una caravana pedagògica que fins les 13.30 hores es trobarà a la plaça de la Vila i, a la tarda, a la Biblioteca Municipal, aparcada fora. Un espai on qüestionar, experimentar, intercanviar opinions i descobrir tot allò relacionat amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes. L'actriu "Mattilde" ha estat l'encarregada de donar a conèixer tot el que s'hi pot trobar en una divertida i informativa perfomance a la mateixa plaça de la Vila, després de la lectura del manifest.
 
Els actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones continuen a la tarda amb el taller “Merda, m’ha vingut la regla”, al centre cívic de Can Feliu.
Podeu consultar la resta de programació, que s’allarga durant tot el mes, en aquest enllaç.
 

Manifest 8M

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto