03/06/2020

El Consell Educatiu Municipal reclama un Pla d’obertura de centres consensuat amb les escoles bressol

Els centres públics i privats del municipi reclamen que es tingui en compte la realitat de l’educació infantil de primer cicle

El Consell Educatiu Municipal, integrat pels grups municipals i la comunitat educativa, ha fet públic un manifest reclamant un Pla d’obertura de les escoles bressol de Catalunya prèviament consensuat amb els sectors públic i privat. El text reclama un posicionament consensuat i que tingui en compte les escoles bressol en les pautes de desescalada i adaptant-se a les necessitats i requisits d’aquests infants.


 
El Pla d’obertura proposat per la Conselleria d’Educació obliga les escoles bressol a seguir una sèrie de pautes que, segons el text “deixa de banda tots els continguts educatius i curriculars de l’educació infantil de primer cicle”. A més, aquest estableix l’adequació dels espais i la reorganització dels centres amb “mesures que presenten una notable dificultat i comporten una necessària disminució del nombre d’infants que podrem acollir a cada llar”. 
 
Recordem que en fase 2 s’autoritza a reobrir les llars sempre i quan compleixen les mesures de prevenció i un màxim de 5 infants per espai i en cap cas amb infants de 0 a 1 anys. Davant d’aquest fet, les llars manifesten que en cas que no puguin oferir el servei a tots els infants matriculats abans del 12 de març, “prioritzarem els infants els progenitors dels quals, per motius laborals i professionals, hagin de fer treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo”. Així mateix, posen de manifest que no han rebut “cap comunicat per part del Departament d’Educació, sinó que hem anat coneixent la situació alhora que tota la ciutadania”. És per això que manifesten que també “formem part del sistema educatiu de Catalunya. Som el pilar bàsic de l’educació que els nens i nenes rebran al final de l’etapa educativa obligatòria, als 16 anys... Ens hem sentit invisibles perquè, amb les seves accions, el Departament d’Educació ha demostrat que no ha tingut en compte les particularitats de l’Educació infantil de primer cicle a les escoles bressol, ni a les famílies i, molt especialment, el benestar dels infants i les seves necessitats”.
 
Finalment, el manifest fa referència a les mesures de protecció i prevenció, que no han tingut en compte la realitat de l’escola bressol. Es tracta del distanciament social entre companys/es, la manca de comunicació no verbal per l’ús de mascaretes, i la impossibilitat del contacte físic amb l’educador/a tan necessari després del confinament.
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto