26/04/2021

Des d´avui es permet la mobilitat per tot Catalunya

Entra en vigor el confinament perimetral i la relació entre diferents bombolles

Avui dilluns 26 d’abril es recupera la mobilitat a tot el país. El Procicat ha autoritzat aixecar el confinament comarcal. Per tant, a partir d’avui s’amplia la mobilitat a tot el perímetre de Catalunya.


Així doncs, es pot anar d’un lloc a un altre amb qualsevol persona, i no només amb la bombolla de convivència com passava per Setmana Santa. També es reobren els bars i restaurants dels centres comercials, i s’amplia al 50% l’aforament dels gimnasos i centres religiosos. 
 
Aquestes són les principals novetats:
 
1. Mobilitat
Desapareix el confinament comarcal i la mobilitat estarà permesa a tot el país amb qualsevol persona, no només els convivents. Això sí, es manté el tancament perimetral de Catalunya.
 
2. Restauració i comerços
Els bars i restaurants de centres comercials podran reobrir després de mig any tancats. Ho han de fer amb les mateixes condicions que la resta: de dos quarts de vuit del matí a les cinc de la tarda i aforaments del 30% en interiors. Els grans comerços també podran obrir tot l’espai destinat a la venda. Fins ara estava limitat a 800 metres quadrats.
 
3. Educació
Els alumnes de batxillerat i cicles formatius tornaran a fer totes les classes a l’institut. Des de feia mig any seguien un model híbrid, amb un 30% de les classes des de casa.
 
4. Esport i activitats lúdiques
S’amplia fins a un 50% l’aforament en equipaments esportius, com gimnasos. També hi podrà haver un 50% de públic en competicions esportives autoritzades en interiors. Tant a l’aire lliure com a l’interior no hi podrà haver més de 1.000 persones de públic; 500 si no hi ha ventilació reforçada. També reobren amb un 30% de l’aforament els espais infantils lúdics, com els xiquiparcs.
 
5. Actes religiosos
S’amplia fins al 50% l’aforament en espais religiosos, amb un màxim de 1.000 persones, 500 si no hi ha ventilació reforçada.
 
6. Què continua igual?
El tancament de la restauració a les cinc de la tarda, el toc de queda de deu de la nit a sis del matí i la limitació de les trobades socials a sis persones. Això sí, ja podran ser de bombolles de convivència diferents.
 
Podeu consultar el detall de les noves mesures en el document relacionat en aquesta notícia, en format pdf.
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto