01/10/2020

El Ple aprova l'inici de la licitació del contracte del servei de manteniment del verd urbà

La sessió ordinària va celebrar-se ahir telemàticament i es pot consultar al canal de Youtube

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dimarts 29 l’inici de la licitació per a la contractació del servei de manteniment del verd urbà, espais periurbans i medi natural de Sant Quirze del Vallès.
Els grups de Junts-ERC-AM, Sant Quirze en Comú i PSC van votar a favor d’aquest punt, aprovant-se per unanimitat. Tècnicament s’ha motivat la necessitat i les condicions del servei de manteniment de parcs, arbrats, espais periurbans i medi natural, així com la normativa relativa a la prevenció d’incendis, com a competència municipal.


El Ple també va aprovar el conveni per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts-Intermunicipal. El conveni exhauria la seva vigència el 2 d’octubre i, per tant, per adaptar-lo a la normativa actual calia aprovar-ne el nou.
Recordem que el 27 de novembre de 2014 el ple va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i el de Sant Quirze. En data 25 de febrer de 2016 es va modificar, ja que ambdós ajuntaments van pactar una addenda conjunta, atès que l’organigrama polític i tècnic dels dos no es corresponia amb els càrrecs detallats a l’acord. A més, les dues administracions locals volien simplificar la composició dels seus òrgans i ampliar al participació del veïnat a títol individual i garantir també la representació de tots els grups municipals.
El nou conveni tindrà una vigència màxima de 4 anys.
El punt va comptar amb els vots a favor de Junts-ERC-AM i Ciutadans; l’abstenció de Sant Quirze en Comú i Junts per Catalunya, i el vot en contra del PSC.


El ple va ratificar el decret d’adhesió a la moció de les entitats municipalistes relativa al finançament dels ens locals. Recordem que el passat 18 d’agost es va aprovar l’adhesió a la moció per a la suficiència financera dels ens locals consensuada per les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya. Segons un dels apartats d’aquest acord, calia procedir a la seva ratificació pel ple en la primera sessió que se celebrés.
La moció responia a la necessitat dels ens locals de disposar de nous instruments legislatius i econòmics que permetin fer front a la situació econòmica generada per la pandèmia, evitant així la limitació dels seus recursos, de manera que es puguin enfocar a les necessitats urgents de la ciutadania. Aquest punt ha estat aprovat per majoria, amb el vot a favor de tots els grups excepte el PSC, que s’ha abstingut.


Un altre dels punts aprovats pel Ple han estat les modificacions pressupostàries de transferència, suplement i de crèdit extraordinaris. El punt es va votar a favor per Junts-ERC-AM, PSC, Sant Quirze en Comú; i l’abstenció de Ciutadans.


Mocions
. Moció presentada per Junts-ERC-ACM, per retirar els honors a Joan Carles I per reprovar l’actuació del Govern Espanyol en la seva fugida. Aprovada amb els vots a favor de Junts-ERC-AM, Junts per Catalunya i Sant Quirze en Comú. Vots en contra: PSC. Abstencions: Ciutadans.
. Moció presentada per Junts-ERC-ACM, per la suficiència financera dels ens locals.
Aprovada amb els vots a favor de Junts-ERC-ACM, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú i Ciutadans. Abstencions: PSC.
. Moció presentada pel PSC-CP, sobre l’emergència educativa i el  curs escolar 2020-21: “Escoles segures, escoles obertes”. No prospera. Vots en contra: Junts-ERC-AM. Abstencions: Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú. A favor: Ciutadans, PSC.
. Moció presentada pel PSC-CP, per l’adhesió al pacte de Teguise en contra del maltractament animal. Queda sobre la taula, segons estableix el ROM, i passarà al proper Ple sempre i quan hi hagi informació suficient per valorar-la.
. Moció presentada per JUNTS, per la millora en la neteja i prevenció de pintades i tags a façanes, parets i mobiliari urbà públic i privat. No prospera. A favor: PSC, Ciutadans. Abstencions: Sant Quirze en comú. En contra: Junts-ERC-AM.
. Es vota la urgència per presentar una moció de l’AMI en relació a la inhabilitació del President Joaquim Torra i Pla.
Aprovada amb els vots a favor: Junts-ERC-AM, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú. En contra: Ciutadans, PSC.


Podeu veure el ple en aquest enllaç.
 


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto