05/11/2014

Les entitats de Sant Quirze del Vallès participen en una jornada per definir el futur de la Patronal

Es pretén convertir l’equipament municipal en el Centre Cultural de referència a Sant Quirze del Vallès amb les aportacions dels seus usuaris i usuàries més directes

La Patronal és un dels edificis més emblemàtics i funcionals de Sant Quirze pel tipus d’activitat i ús que s’hi realitza. Enguany l’Ajuntament compta amb una subvenció per a la millora i reforma d’aquest equipament fruit d’un conveni signat amb la Diputació de Barcelona dins el Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015. Arrel d’aquesta subvenció es va iniciar un procés de consulta Ciutadana per tal de recollir l’opinió d’entitats i veïns i veïnes entorn les millores i adequació que haurien de realitzar-se. A grans trets, aquesta  enquesta preguntava quines millores haurien de realitzar tant a la Sala Història com a la Sala Nova, si s’instal•laria o no grada fixa, quins usos haurien de tenir la Sala Històrica  i la Sala Nova  i si hauria de fer-se una remodelació completa per tal que esdevingui l’equipament cultural de referència al municipi. 


El resultat de l’enquesta apuntava per majoria a que la reforma havia de ser integral, una remodelació completa que permetés bàsicament ampliar l’aforament i tenir grades no fixes que li donessin polivalència a la Sala Històrica.Vistes aquestes primeres aportacions i analitzades per l’àrea de urbanisme l’aposta és no fer petites obres de reforma sinó donar solució global a les demandes. A tal efecte s’elaborarà un programa d’usos de l’equipament per poder posteriorment definir i fer el projecte executiu. Per redactar aquest programa d’usos es va convocar el passat dilluns 3 de novembre a les entitats usuàries habituals de la Patronal a una sessió participativa per escoltar les propostes, demandes i necessitat per tal de redactar un pla d’usos de l’equipament real.


La trobada va ser presidida per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, que va dir que “la Patronal, en els últims anys, ha sigut objecte de diferents reformes per tant d’anar adequant-la. Som conscients que aquestes reformes han estat pedaços i que necessitaria una remodelació amb cara i ulls que donés cobertura a les demandes de la ciutadania però, sobretot, de les entitats que la feu servir. És per això que és important que feu les vostres aportacions per saber com volem que sigui la Patronal en el futur i es converteixi en l’equipament cultural de referència del poble”. Les paraules de l’alcaldessa van donar pas a les del cap d’Urbanisme, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Jordi Vallhonrat, que va repassar la història de la Patronal i les actuacions que s’hi han anat fent i va demanar als i les assistents que aportessin les seves demandes i expliquessin les seves problemàtiques a l’hora d’utilitzar l’equipament.Al debat van participar membres de diverses entitats com la Societat Coral Il•lustració Artística, Agrupació Rialles de Sant Quirze, Onze al Teatre, + o – Teatre, Amics de la Música, Aula d’Extensió Universitària, Sant Quirze per la Independència i Ateneu del Món, entre altres.
Entre les conclusions que es van extreure, sobre la Sala Històrica, les entitats van demanar que hi hagués una major facilitat tècnica, l’ampliació d’aforament, una millor insonorització i il•luminació, tancament dels laterals de l’escenari, una nova grada, una millor distribució de l’espai, una millora de la il•luminació exterior de l’edifici i la possibilitat que es pogués dividir la sala en funció del tipus d’acte que s’hi realitzi. Pel que fa a la Sala Nova, van demanar la seva insonorització, disponibilitat d’equipament audiovisual senzill que pogués ser utilitzat per les pròpies entitats, un espai de magatzem i la possibilitat de dividir la sala en tres compartiments en un moment donat per poder desenvolupar diverses activitats al mateix temps.D’altra banda, també es va parlar de poder tenir una programació estable que combinés les activitats que realitzen les entitats i gimnasos de Sant Quirze amb altres espectacles de petit format professionals per donar vitalitat cultural al municipi. Per últim, també es va apuntar la possibilitat de donar-li nous usos al pati de la Patronal i a la plaça adjacent, actualment tancada al públic, que permetés la creació d’una cafeteria-restaurant que s’encarregués de part de la gestió cultural de l’equipament, com es fa en altres municipis, i servís com un element més de dinamització d’aquest espai. Aquestes idees i aportacions es traslladaran en un programa d’usos de l’equipament per poder definir i fer el projecte executiu de les obres i reformes que calen realitzar per convertir la Patronal en el Centre Cultural de referència a Sant Quirze del Vallès.
 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto