28/07/2017

El Ple aprova el Pla Local de Joventut i congela les tarifes de l'Escola Bressol per al curs vinent

La regidora Sílvia Peralta renuncia al seu càrrec en la sessió després de 10 anys al grup municipal socialista

El Pla Local de Joventut, o el full de ruta de les polítiques de joventut per al període 2017-2020, va ser un dels punts més destacats del Ple de juliol. Tots els grups, excepte el Partit Demòcrata, van votar a favor d’aquesta proposta que defineix diferents eixos d’actuació per promoure l’autonomia i participació dels i les joves del poble. El procés de confecció d’aquest Pla Local ha constat d’una primera fase de diagnosi de la realitat juvenil i una fase de disseny. Durant el procés, l’Ajuntament ha implicat jovent local, tècnics municipals i agents socials per tal de dibuixar les necessitats reals i establir eixos d’actuació bàsics.Segons aquest Pla, es treballaran accions per afavorir la inserció real del jovent al mercat de treball, també s’incidirà en els usos del temps de lleure i la salut juvenil i es treballarà per definir un model que permeti implicar els nois i noies en una participació real en els afers del poble. També es va fer especial èmfasi en la necessitat de trobar vies de diàleg i comunicació entre el jovent i l’Ajuntament perquè aquest col·lectiu tingui un paper més actiu, alhora que es volen promoure campanyes de sensibilització pels hàbits saludables.


Una vegada aprovat, aquest Pla entra en la fase d’implementació, amb diferents accions que es programaran fins al 2020.


Congelació de tarifes


L’Escola Bressol Municipal el Patufet i l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera mantindran els mateixos preus el curs 2017-18 que l’any anterior, segons va aprovar el Ple Municipal amb l’abstenció del Partit Demòcrata en el cas de l’Escola Bressol.


Així, la matrícula dels infants nous a l’EBM El Patufet tornarà a ser de 125 euros i els preus mensuals oscil·laran entre els 175 de la jornada de 5 hores i els 210 de la de 9 hores. També continuen les bonificacions en funció de les rendes familiars, amb descomptes de fins al 20% per aquelles famílies amb ingressos inferiors a 23.903 euros. Seguiran també les bonificacions per a famílies nombroses o monoparentals, alumnes amb discapacitat o per tenir més d’un fill al centre.


El plenari va declarar ahir l’escola d’Adults un servei d’interès general, alhora que aprovava l’oferta formativa i els preus per al curs vinent. El centre, ubicat a la masia de Can Barra, oferirà formació bàsica, el curs de preparació per als cicles formatius, tècniques i habilitats d’estudi i tallers i altres accions formatives.


Suspensió de llicències


Un altre dels punts destacats d’aquest últim ple abans de les vacances va ser la suspensió de les llicències en l’àmbit del centre comercial Alcampo, amb motiu del procés de revisió del Pla d’Ordenació Urbana Municipal que s’està realitzant en aquests moments per part de la Corporació. El punt es va aprovar per unanimitat.


Festius locals Sant Quirze 2018
El 14 de maig i el 3 de setembre seran els dies festius locals del 2018 acordats també en aquesta sessió plenària per unanimitat de tots els grups.


Un 1% d’augment dels sous
Els treballadors i treballadores municipals veuran incrementades les seves retribucions en un 1%. La mesura s’ha pres després que s’aprovés la llei 3/2017 de pressupostos Generals de l’Estat segons la qual els sous dels treballadors de l’administració no podran experimentar un increment global superior a l’1%. La proposta va comptar amb el suport unànime de tots els regidors i regidores, si bé es va posar de  manifest la gran pèrdua adquisitiva que ha patit el sector fruit de la crisi econòmica. A nivell econòmic, el ple també va prendre coneixement del període mig de pagament als proveïdors, que en el darrer trimestre ha estat d’una mitjana de 20 dies.
Renúncia de Sílvia Peralta

L’últim punt de l’ordre del dia del Ple ordinari de Juliol va donar el toc emotiu a la sessió amb la renúncia al càrrec de la Regidora Sílvia Peralta. La representant socialista ostentava l’acta des de l’any 2007 i va estar al capdavant de les regidories d’Igualtat, Recursos Humans i Solidaritat en els mandats anteriors en el govern tripartit amb CiU i PP.
Els regidors i regidores del Ple van destacar ahir la seva gran capacitat de treball i de defensar els valors del partit que representava, el seu do pel diàleg i per arribar a acords, malgrat les diferències programàtiques. Peralta, emocionada, davant d’un Ple que es va posar dret aplaudint, va agrair als companys i companyes el seu suport tot afirmant que els 10 anys d’intensa vida política havien estat un gran sacrifici que, malauradament havia incidit en la seva salut. Tot i a així, el seu pas per l’Ajuntament, va seguir Peralta, ha estat una experiència enriquidora, en la qual he après molt i he fet bones amistats. Les seves últimes paraules van ser un manifest: "sóc política, sóc dona, sóc socialista".


 


 


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto