Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

06/10/2022

Neix un nou òrgan de participació per donar veu als infants

Es tracta d'un Consell integrat per alumnat de 5è i 6è de primària

L’Ajuntament posarà en marxa properament el Consell dels Infants, un nou espai de participació aprovat en el darrer ple de setembre i que ja comença a agafar forma. L’objectiu és que nens i nenes col·laborin en la millora del poble aportant les seves idees, opinions i propostes. Per això, ara cal triar-ne els consellers i conselleres.


Qui pot formar-ne part?
 
L’alumnat de 5è i 6è de primària del municipi, tant si estudien a una escola del poble com si estan escolaritzats a una altra localitat.
 
Funcions
 
Els infants podran col·laborar en la construcció, desenvolupament i millora del poble, a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora.
 
Com poden participar-hi?
 
Durant aquest mes d’octubre s’estan enviant cartes informatives a totes les famílies del municipi amb infants en aquests cursos. Els escolaritzats a Sant Quirze del Vallès escolliran els representants al consell de les seves escoles. Aquells escolaritzats a altres localitats podran presentar-se com a consellers/es mitjançant aquest tràmit. La candidatura es pot presentar fins al 26 d’octubre.
 
Quins són els requisits per formar-ne part?
 
Qui vulgui ser conseller/a ha de tenir ganes de debatre i d’aprendre moltes coses sobre el poble. També cal tenir disponibilitat per participar a les sessions del Consell un dimarts o dimecres al mes, de 17 a 18.30 hores, i no han d’exercir cap càrrec de representació escolar. 
Val a dir també que no cal saber res especial per a ser Conseller/a, ni tenir unes habilitats especials, només tenir idees i ganes de participar. Això sí, caldrà l’autorització de la mare, pare o tutor legal.
 
El calendari
  • Entre el 5 i el 14 d’octubre. Tallers a l’aula per a l’alumnat de 5è i 6è a tots els centres.
  • Entre el 17 i el 28 d’octubre. S’escullen els consellers/es titulars i suplents.
  • 27 d’octubre. Sorteig dels representants no escolaritzats al municipi.
  • 21 de novembre. Constitució del Consell d’Infants.
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto