Inici / Viure a Sant Quirze

Viure a Sant Quirze

12/05/2022

Avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire

Es recomana reduir els desplaçaments en vehicle privat i utilitzar el transport públic

Atenent els nivells de material particulat de diàmetre inferior a 10 µm (PM10) enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), a causa de la presència d’una intrusió de pols africana des del dia 10 de maig, i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui (en cas de PM10), des de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic s’emet un avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire pel contaminant PM10, per a la zona de protecció especial (ZPE). 


 
En el document relacionat en aquesta notícia trobareu les principals mesures a tenir en compte per tal de reduir les emissions de contaminació. Entre aquestes, destaquen:
  • Realitzar trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats
  • Utilitzar el transport públic
  • Reduir els desplaçaments en vehicle privat
  • Realitzar una conducció eficient
  • Utilitzar el cotxe compartit
En l’àmbit de la indústria, es recomana no realitzar processos d’arrencades i postes a punt que no siguin imprescindibles. Pel que fa a les obres, també s’aconsella reduir les entrades i sortides de material, entre altres.
 
Al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya hi trobareu les principals mesures i recomanacions a adoptar per tal de reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire. 
 

Mesures per a la reducció d'emissions

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto