Inici / Participació i transparència / L'opinió dels grups municipals

L'opinió dels grups municipals

<< Tornar als Grups Municipals

Grup Municipal JUNTS PER CATALUNYAe-mail: juntsxcatsqv@gmail.com
web:

29/07/2016 - Grup Municipal JUNTS PER CATALUNYA

Autoritarisme i poca transparència, les maneres de la nova política

EL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA A L’AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DENÚNCIA LA MANCA DE TRANSPARÈNCIA DE L’ALCALDESSA, ELISABET OLIVERAS, AIXÍ COM TAMBÉ LES FORMES AUTORITARIES QUE UTILITZA ALS PLENS CONTRA L’OPOSICIÓ


 


CRONOLOGIA DELS FETS


 


19 de gener de 2016.


La Guardia Civil entra a l’ajuntament de Sant Quirze amb un requeriment per sol·licitar informació en relació als expedients de l’adjudicació a l’empresa TEYCO de la construcció d’habitatge públic municipal.


 


Com reacciona l’ajuntament?


L’ajuntament de Sant Quirze reacciona emetent un comunicat tendenciós, maliciós i demagog parlant d’escorcoll i insinuant que es posen al servei de la justícia i es mostren preocupats “en veure com el nostre Ajuntament es pot veure afectat en el marc d’investigacions judicials de les que es pot despendre que diners públics del nostre municipi han estat utilitzats amb finalitats il·lícites”. Una nota que no feia altre cosa que malmetre, de manera absolutament intencionada, la gestió de l’anterior equip de govern, en un exercici de desprestigi i manca d’escrúpols sense precedents.


 


16 de juny de 2016


La Guardia Civil visita novament l’Ajuntament de Sant Quirze, amb un requeriment de documentació de la Fiscalia de l’Àrea de Sabadell, en relació a l’obra del pàrquing de la Plaça Anselm Clavé. Una obra adjudicada a l’any 2006, casualment l’any en què l’actual alcaldessa, Elisabet Oliveras, també ho era.


 


Com reacciona l’Ajuntament?


Callant, amagant la informació i no dient absolutament res. Ni cap comunicat, no cap explicació, ni cap aclariment


 


El nostre grup municipal, davant d’aquests fets i d’una manca absoluta de transparència, va entrar per registre una pregunta on es demanava bàsicament quin és el criteri que l’actual equip de govern utilitza a l’hora d’emetre comunicats. Quin és el criteri que l’actual equip de govern ha seguit per mantenir una ocultació d’informació sobre el requeriment d’un expedient per part de la Fiscalia en la instrucció de diligències penals i en canvi en un cas anterior semblant fan nota de premsa parlant d’escorcoll?


 


I la resposta de l’ajuntament quina és: “parole , parole, parole”. No responen sobre els criteris i amaguen el cap sota l’ala amb una resposta plena de justificacions però que en cap cas responen en pro de la transparència i en pro de la informació plural i objectiva que els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze mereixen. I quan en el propi ple municipal, els hi tornem a reclamar, l’alcaldessa aixeca el ple i pren la paraula al nostre grup municipal sense poder obtenir les explicacions oportunes.


 


Tics autoritaris i poc transparents de l’alcaldessa Elisabet Oliveras que des del nostre grup municipal volem denunciar i posar de manifest.


 


I demanem:


 


-Que facin pública la informació requerida per la Fiscalia sobre l’adjudicació del pàrquing, així com també sobre el “conveni d’urbanització voluntària” dels carrers del voltant.


 


-Informi sobre la reunió que fa setmanes va mantenir acompanyada de la Secretària de l’Ajuntament amb la Fiscal de Zona de Sabadell, reunió que no ha explicat a cap portaveu.


 


-Aclareixi quines actuacions té previst l’equip de govern municipal de Junts per Sant Quirze i ICV per resoldre la situació del pàrquing públic de la Plaça Anselm Clavé, sobre el qual existeixen ordres d’embargament i diferents contenciosos.


Veure més articles...
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto