Inici / Participació i transparència / L'opinió dels grups municipals

L'opinió dels grups municipals

<< Tornar als Grups Municipals

Grup Municipal PSC-CPe-mail: santquirzedelvalles@socialistes.cat
web: http://santquirzev.socialistes.cat

07/09/2016 - Grup Municipal PSC-CP

Declaració del PSC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

La celebració de la Diada Nacional és per als i per a les Socialistes de Catalunya una oportunitat de reflexió sobre el present i el futur del país, des d’una ferma voluntat d’unitat civil del nostre poble, forjada en la convivència, el respecte i la reivindicació. 


 


 


Afrontem enguany la Diada des dels neguits causats per la crisi econòmica, l’atzucac en què es troba l’encaix de Catalunya a la resta d’Espanya i les incerteses creades per la situació europea i internacional. 


 


 


Per això és important aprofitar la Diada per reflexionar, per cridar a un debat col·lectiu, respectuós i serè sobre quines són les millors opcions per construir un país millor i una societat més lliure i més segura, més pròspera i més justa, solidària i avançada. 


 


 


Cal crear entre tots i totes les condicions institucionals, polítiques, econòmiques, socials i culturals per assegurar el progrés del país, per generar més ocupació i de més qualitat, per donar més oportunitats als treballadors i treballadores, autònoms i autònomes, emprenedors i emprenedores, en combat permanent contra les desigualtats, la precarietat i la pobresa que assetgen a tants i tants dels nostres conciutadans i conciutadanes. 


 


 


La unitat civil dels catalans es basa, entre d’altres coses, en l’impuls de la llengua catalana com a llengua pròpia del país i el ple respecte al caràcter oficial del català i el castellà. Volem una escola de la qual tots els nens i nenes surtin dominant el català, el castellà i l’anglès. 


 


 


És una Diada per reflexionar sobre les nostres mancances en matèria de finançament i d’infraestructures, sobre la necessitat d’un nou pacte industrial i laboral, sobre la protecció dels nostres sistemes públics de sanitat i d’educació, sobre la qualitat i universalitat dels serveis públics, especialment d’aquells lligats directament a la protecció social, sobre la urgència de comptar amb una veritable agenda ambiental i d’impuls a la inajornable transició energètica. 


 


 


És una Diada per comprometre’ns col·lectivament en la lluita contra la violència de gènere, contra qualsevol discriminació i qualsevol mostra d’intolerància i exclusió. 


 


 


Són moltes les coses que ens uneixen als catalans i les catalanes i convé fer-ne bandera precisament amb motiu de la celebració de la nostra Diada Nacional. Només des de la unitat, des de la recerca permanent d’amplis consensos i majories podrem fer avançar el conjunt de la nostra societat i assolirem la necessària millora del nostre autogovern, del nostre finançament i un nou pacte amb la resta de pobles d’Espanya capaç de garantir convivència, respecte, diàleg i entesa. 


 


 


Els i les Socialistes de Catalunya seguim compromesos a assolir aquest nou pacte a través d’una reforma federal de la Constitució espanyola, fidels al nostre compromís permanent amb el catalanisme popular, que és transversal, acollidor i progressista, que cerca la màxima unitat entre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i una relació fraternal amb la resta de pobles d’Espanya. 


 


 


Us encoratgem a celebrar l’Onze de setembre de 2016 des de la confiança en el nostre futur com a poble, amb ambició nacional i social i amb un gran esperit unitari.

Veure més articles...
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto