Inici / Participació i transparència / L'opinió dels grups municipals

L'opinió dels grups municipals

<< Tornar als Grups Municipals

Grup Municipal PSC-CPe-mail: santquirzedelvalles@socialistes.cat
web: http://santquirzev.socialistes.cat

27/10/2016 - Grup Municipal PSC-CP

El PSC Sant Quirze aconsegueix que es fraccioni el pagament de l'IBI per imports a partir de 120 euros

A les ordenances fiscals de l’any passat, l’equip de govern municipal format per Junts per Sant Quirze i IC va decidir a l’últim moment establir un mínim de 400 euros de rebut de l’IBI, a partir del qual es podria demanar el fraccionament en 10 mesos. Davant aquesta discriminació, la principal demanda i reivindicació del PSC Sant Quirze va ser demanar l’aplicació amb caràcter universal del fraccionament de l’IBI en 10 terminis per a tots els veïns i veïnes de Sant Quirze, amb independència de la quantia de l’IBI, tal i com existeix a d’altres ajuntaments. A tal efecte, el grup municipal socialista va presentar al·legacions a les ordenances fiscals reivindicant aquest dret per a tothom, al·legacions que van ser desestimades per l’equip de govern amb l’argument que no hi havia opció segons criteris bancaris.


El PSC de Sant Quirze va fer una campanya reivindicant l’aplicació d’aquest dret per a tothom, doncs aquesta mesura d’aplicar el fraccionament de l’BI en 10 terminis només per imports d'IBI a partir de 400 euros, és clarament discriminatòria i trenca amb els principis de justícia fiscal i d’igualtat que han de regir tota l’ordenació del sistema tributari.


La realitat és que una gran part de la població no ha tingut dret a demanar aquest fraccionament en 10 mesos, cosa que hauria facilitat el pagament, sobretot en aquelles situacions de més dificultat econòmica.


Així el 2016 no han pogut demanar aquest fraccionament tots els veïns i veïnes del barri de Los Pisos, del Living, la major part del barri de Poble Sec, de los Rosales i de les Fonts que tenen rebuts d'IBI inferiors als 400 euros.


Durant les reunions d’ordenances fiscals pel 2017 i després de tornar a reivindicar que aquesta mesura s’apliqui en condicions d’igualtat per a tots els veïns i veïnes de Sant Quirze, el grup municipal socialista ha aconseguit que s’incorpori a les ordenances fiscals la proposta de fraccionament de l’IBI en 10 vegades en els rebuts d'IBI d'import igual o superior a 120 euros. Això significarà que podran optar a aquest dret un 27% més de contribuents, en concret, 3.243 persones més, que podran decidir pagar l’IBI a partir de 12 euros al mes.


Creiem que és un tema de justícia i seguirem treballant perquè sigui un dret per a tothom.


Sílvia Peralta


Portaveu grup municipal PSC-CPVeure més articles...
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto