Inici / Participació i transparència / L'opinió dels grups municipals

L'opinió dels grups municipals

<< Tornar als Grups Municipals

Grup Municipal JUNTS PER CATALUNYAe-mail: juntsxcatsqv@gmail.com
web:

22/10/2014 - Grup Municipal JUNTS PER CATALUNYA

734.000€ d'inversió gràcies a la benzinera de l'Alcampo

Tot a punt per la licitació de les obres

Benzinera del Centre Comercial Alcampo
Benzinera del Centre Comercial Alcampo

Ara fa poc menys de dos anys, la notícia era que Alcampo podia construir una benzinera, que seria la benzina més barata de la comarca, que l'Ajuntament ingressaria 736.000 euros per inversions al municipi, i que aquells que en altra època havien votat a favor ara votaven en contra i posaven totes les traves possibles per impedir-ho.Pocs mesos després, al juny de 2013, Alcampo obria la seva benzinera. L'Ajuntament, encara per més seguretat, adequava el planejament urbanístic al màxim tot i que un decret estatal possibilitava que les grans superfícies instal•lessin benzineres. Un mes després de l'aprovació, una modificació en la llei estatal deia que les grans superfícies no només podien instal•lar benzineres si no que, a més, no havien de pagar res per elles.Sortosament, a SQV havíem fet les coses bé. Tot i els entrebancs que vam trobar al camí, la benzinera era una realitat i Alcampo pagava 734.000 euros per inversions al municipi. N'hi ha qui va intentar impedir-ho. Casualment els mateixos que anys enrere l'havien votat des del govern. Ara, posaven el màxim d'impediments en forma de recursos, i més recursos. Només cal mirar les hemeroteques o fer una recerca a internet o llegir antigues actes de Ple.Però les coses s'havien fet bé. Molt bé. D'acord amb la llei i la normativa, però exigint al màxim en benefici del poble de SQV. Cap recurs va prosperar. I sort que vam tenir de prendre els acords abans del canvi de la legislació estatal (avui hi hauria benzinera, i SQV no hauria tingut cap millora en forma de càrregues urbanístiques i en forma d'ingrés de 734.000 euros per millores en inversions).Avui, ha passat més d'un any des que Alcampo va inaugurar la seva benzinera. I, qui més qui menys, segurament haureu anat a posar benzina a millor preu que en moltes altres benzineres (segons ells, la més barata de la comarca).Però, el més important és que, més enllà de la bona feina feta negociant aquest projecte que avui és una realitat, en els propers dies l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès licitarà tot un seguit d'obres molt importants que es financien amb el taló de 734.000 euros que Alcampo va pagar.En una època que cal gestionar els ingressos municipals amb molta imaginació, obtenir 734.000 euros per a inversions al municipi no és gens menyspreable. I si es fa desencallant un tema que feia anys dormia el somni dels justos, i tot just abans que la llei canviés per evitar la despesa del centre comercial al poble, home, estareu d'acord que en cap cas és una mala gestió, oi? Ans el contrari!Doncs bé, després de moltes converses amb veïns i entitats, així com recollint les propostes dels tècnics municipals, hem aprovat un projecte que recull tot un seguit d'obres que en els propers dies licitarem. Només fem llista:


  • millora de la intersecció del carrer de l’Estrella i el Passeig de la Bòvila (entre Poble Sec i Alcampo)
  • millora dels itineraris de vianants entre l'estació de FGC, per la rotonda i per Alcampo, amb el parc empresarial de Can Llobet i la connexió amb el terme de Sabadell.
  • millora i ampliació del Parc and Ride de l’estació de Ferrocarrils.
  • reforma, asfaltat i reordenació de l'Avinguda d'Egara entre la C-58 i el carrer del Segrià.
  • reforma de la rotonda de la Ronda d’Arraona amb Avinguda d'Egara, i reordenació de la Ronda Arraona fins a l’Avinguda de Can Pallars amb perllongació del carril bici.
  • millora de la senyalització dels parcs empresarials de Can Torras i Can Llobet.
  • millora de la senyalització a tot el municipi i introducció de zones de velocitat 30 als diferents barris de SQV.

Aquestes són les actuacions previstes. Són inversions necessàries i, en algun cas, imprescindibles. Sortosament, les hem pogut financiar amb l'ingrés de l'Alcampo. Ingrés que hauríem perdut si les coses no s'haguessin fet bé.I en les properes setmanes, l'adjudicació estarà feta i les obres seran una realitat.Només dues frases abans d'acabar. Una, sobretot, perdoneu les molèsties que de ben segur ocasionaran aquestes obres. Estem a la vostra disposició per fer-ne un seguiment de prop i fer-les molt i molt bé. I, segon, si alguna vegada us atureu a posar benzina a l'Alcampo, penseu en tot aquest volum d'obres que ara seran possibles.
 


Veure més articles...
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto