Inici / Participació i transparència / L'opinió dels grups municipals

L'opinió dels grups municipals

<< Tornar als Grups Municipals

Grup Municipal JUNTS PER CATALUNYAe-mail: juntsxcatsqv@gmail.com
web:

22/01/2016 - Grup Municipal JUNTS PER CATALUNYA

Des de fa dos dies sóc notícia

Carta a la ciutadania de Sant Quirze

 Carta a la ciutadania de Sant Quirze del Vallès


Des de fa dos dies sóc notícia. Ara em toca a mi això que alguns en diuen “pena del Telenotícies”. Diferents mitjans fan afirmacions errònies, gens contrastades i sense cap rigor sobre els fets que realment han passat. He de dir que, en dos dies, l’únic mitjà de comunicació que ha volgut contactar amb mi per poder explicar-me ha estat el programa d’en Josep Cuní i, en concret, el periodista  Marc Villanueva, al qual agraeixo la seva gran professionalitat i voluntat de contrastar la informació.


Aquest dimarts al migdia l’equip de govern de l’alcaldessa Elisabet Oliveras va publicar una nota de premsa sobre “els registres que des de primera hora estaven efectuant unitats de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament”. I en aquella nota, també, s’explicava que aquesta actuació policial tenia a veure amb l’adjudicació de les obres de la COMU a l’empresa TEYCO i, a més, es donava a entendre i es mig relacionava amb altres notícies que aquests dies estan sortint sobre aquesta empresa i el finançament del partit polític en què milito.


La lectura que d’aquest comunicat de premsa de l’equip de govern van fer els diferents mitjans de comunicació era que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès havia estat registrat per la Guàrdia Civil, per ordre del jutge del Vendrell, en el marc de l’operació Petrum, i dins de la investigació del 3%. I, alguns mitjans, encara menys rigorosos, s’atrevien a dir que jo era la cap de no sé quina trama...


La realitat és que la fiscalia de Sabadell va requerir documentació sobre un expedient. Requerir, demanar.... En cap cas es va registrar l’Ajuntament!. La realitat és que el fet denunciat, l’adjudicació de l’obra de la COMU a l’empresa TEYCO, havia estat denunciada per l’Associació Sant Quirze Empresarial i, més concretament, pel seu president el senyor José Maria Coderch Fernández, expropietari de Finques Finvello, qui, per cert, es va presentar al concurs representant l’empresa Construcast. Podeu veure tot l’expedient, que és públic, en aquest enllaç del web de l’ajuntament i, més en concret, del perfil del contractant: https://seu.santquirzevalles.cat/DetallPerfilContractant/_fkLB5L26iIsD28zPh7AoWAFfzryYW2L6fy1oTueqjtA . La realitat és que aquest senyor va demanar a l’actual equip de govern informació sobre aquest contracte i va comunicar que si no rebia aquesta informació ho comunicaria a les instàncies que poguessin reclamar-la. I d’aquí la intervenció de la fiscalia per demanar l’expedient i comprovar si aquesta denúncia té base.


Si això és així, perquè l’equip de govern va fer la nota que va fer? I com és que avui, en canvi, al web municipal es penja una notícia que res té a veure amb el comunicat d’abans d’ahir?


És molt i molt greu. La sensació d’indefensió que sento és absoluta. I el que més em dol és l’actuació de l’equip de govern i, especialment, de l’alcaldessa. En canvi, agraeixo el suport i, sobretot, el rigor, dels portaveus del PSC i de Ciutadans al nostre Ajuntament.


En vuit anys d’alcaldessa mai he aprovat cap acord, concurs o licitació sense els informes dels tècnics i funcionaris, i mai he tingut un informe negatiu d’intervenció o secretaria. I vull dir ben alt i ben clar que he confiat i confio plenament en la seva feina durant aquests anys. Començant per l’Interventor, i pels secretaris i secretàries de l’Ajuntament que hem tingut –tots ells i elles habilitats estatals-, i seguint per tots els caps d’àrea, tècnics, funcionaris i funcionàries, i tot el personal de l’Ajuntament.  L’Ajuntament s’ha gestionat molt bé i ha estat gràcies a la seva gran professionalitat que avui tenim un Ajuntament ben estructurat i molt poc endeutat. Per això, ni abans, ni ara ni mai cap problema i cap por en lliurar tota la documentació i tots els expedients que calguin. De fet, gairebé tot es pot trobar al web municipal. Transparència, tota.


Perquè mireu, el problema de Sant Quirze no és el 3%, la corrupció o les irregularitats. El problema de Sant Quirze són les misèries humanes. I, això, és molt més dolorós.


Montserrat Mundi i Mas


Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès 2007-2015


Veure més articles...
app.santquirzevalles.cat
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto