Inici / Participació i transparència / Transparència antic

Transparència

Transparència a Sant Quirze del Vallès

INICI TRANSPARÈNCIA

Infoparticip@


Infoparticipa

 

Amb l’objectiu d’avaluar la qualitat i la transparència de la informació publicada a les webs municipals es crea el Mapa Infoparticip@, un projecte I+D+I liderat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i amb la participació de les universitats més prestigioses de l’estat.

El mapa es va configurar al 2012 amb indicadors que responen a 41 qüestions bàsiques que qualsevol persona es pot fer per exercir el seu dret a participar en la vida democràtica local i s'agrupen en matèries com la representació política, la gestió i informació dels recursos col·lectius i les eines que s'ofereixen per a la participació de la ciutadania. Per al 2015 s'actualitzen aquests i s'afegeixen nous indicadors, amb un total de 51, adaptats a la Llei de Transparència i a altres normes i recomanacions relacionades amb el bon govern i la comunicació pública.

En funció del resultats de les avaluacions i la dimensió del nombre d’habitants dels municipis el Consell Certificador coincideix diferents guardons. La màxima menció és el “Segell Infoparticipa”. En el cas de Sant Quirze del Vallès, els resultats de la 2a avaluació el situen en un nivell de transparència del 95,12%. Aquest xifra fa augmentar els nivells de qualitat i transparència assolits en la 1a edició feta al març i que era del 92,68%. A més, ressalta amb el 63,73% de mitjana actual dels municipis de la Comarca del Vallès Occidental. Al setembre de 2015 s'inicia una nova avaluació per a la 3a edició del Segell.

Així, podeu consultar els indicadors, amb la seva descripció, enllaços i documents relacionats següents:


Any 2015


 

Grup 1 Transparència de la Corporació

Subgrup 1.1 Qui són els representants polítics?11
Subgrup 1.2 Com gestionen els recursos col·lectius? Com s’organitza i es planifica la gestió dels recursos col·lectius i quins serveis es presten?9
Subgrup 1.3 Com gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...?18

Grup 2 Informació per a la participació

Subgrup 2.1 Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?7
Subgrup 2.2 Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?7

Servei relacionat

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto