Castellano  |  Contacte

escola-bressol-t.png

Enllaços d'interès

Des del confinament

Des del confinament

2020-04-17

Benvolgudes famílies,


tot l’equip esperem que estigueu bé i us volem agrair les mostres d’afecte que estem rebent per part vostra, ens agrada i ens emociona saber què fan i com van creixent els infants del Patufet!


Aquesta setmana us proposem que, aprofitant el temps que ara teniu amb els vostres fills/es, els ajudeu a aconseguir nous reptes amb activitats quotidianes per treballar la seva autonomia i autoestima.


A casa, els moments de cura i higiene són de gran riquesa  per a  despertar aquesta autonomia i tenen igual o més valor en el seu desenvolupament que qualsevol altra activitat. Algunes de les coses que ja poden començar a fer són:

- Començar a vestir-se i desvestir-se sols/es, cadascú al seu ritme. Els adults podem donar petites pistes però també és bo que els deixem trobar les seves estratègies.- Deixar la roba al cistell de la roba bruta.- Rentar-se sols les mans amb aigua i sabó.


- Tasques com parar taula, ajudar a recollir la roba estesa (ens poden ajudar a guardar o agafar les agulles d’estendre), donar de menjar als animals domèstics, si en teniu, recollir les seves joguines…


- Ajudar a cuinar. Abans de cuinar hi ha tot un protocol ric en moments: rentar-se les mans, posar-se el davantal, ajudar a buscar els ingredients i estris que necessitem. També poden tallar amb un ganivet sense punta, ajudar a afegir ingredients, observar com funciona la bàscula i altra maquinària, remenar, amassar, passar el corró. La cuina és com un petit laboratori on poden gaudir d’olors, textures, transformacions…


Per a vosaltres, pares i mares, us volem recomenar la web "Teta-à-Porter". És d'una educadora, pedagoga i mare especialitzada en la primera infància que dóna recursos i estratègies per acompanyar els infants d'una manera respectuosa i atenta. A nosaltres ens agrada molt!


 


Una abraçada confinada ben gran!!


 


 Informació