Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional de l’Alzheimer  A l’estat espanyol hi ha al voltant d’1,2 milions d’afectats per algun tipus de demència, entre els quals l’Alzheimer és la malaltia més habitual (70%-75%). 

 El Dia mundial Alzheimer se centra en les persones cuidadores

Reflexionar sobre el paper dels familiars és un dels objectius de la commemoració, que comptarà amb diversos actes

 El proper 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer. Sant Quirze organitza diverses activitats amb motiu d’aquesta data. La primera tindrà lloc el dia 19 amb la projecció del documental “Cuidadores”, d’Oskar Tejedor. Serà a les 19 hores a la Biblioteca Municipal.

El documental, que ha estat guardonat amb diversos premis, recull durant un any i mig l’experiència de persones cuidadores de familiars amb malalties degeneratives que es reuneixen de manera periòdica. En aquest grup són conscients de la seva inestabilitat emocional, trobant un suport i, en definitiva, una gran família de supervivents. De fet, el 70% de cuidadors no professionals de persones amb Alzheimer estan en risc d’emmalaltir a causa d’una sobrecàrrega de responsabilitats.

El actes continuaran el dia 24, en el marc de la Caminada del Mussol. Abans de l’inici els participants rebran un obsequi simbòlic: una bossa amb una “Bicicleta, cullera, poma”, en homenatge al documental protagonitzat per l’expresident Pasqual Maragall, també afectat per aquesta malaltia. A continuació, s’iniciarà la tradicional caminada.

En acabar, l’entitat AVAN organitza una “Gimcana de les neurones”, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la diversitat funcional.

Horari: 19 h Dirigida a: A tothom Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 19/09/2017 de 19:00 a 19:00
  • Lloc Biblioteca Municipal
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal