Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada: Els Neandertals: l’Abric Romaní en l’arqueologia de Catalunya


El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ) inicia un nou cicle de dues conferències sobre la prehistòria a Catalunya que tindran lloc a la Sala Històrica de la Patronal els dies 23 i 30 d’octubre, a les 19:30 hores.

La primera conferència, "Els Neandertals: l’Abric Romaní en l’arqueologia de Catalunya", es farà aquest dijous 23 d'octubre i anirà a càrrec d'Eudald Carbonell, arqueòleg, professor a la Universitat Rovira i Virgili i codirector de les investigacions d'Atapuerca. En aquesta conferència, Eudald Carbonell, ens farà conèixer a través d’un campament prehistòric com és l’Abric Romaní de Capellades, el procés evolutiu dels homínids i les característiques d’aquests campaments de Neandertals.

Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953) és un dels arqueòlegs més coneguts a Catalunya i internacionalment en l'actualitat. Doctor en Geologia del Quaternari per la Universitat Pierre et Marie Curie, de París, i en Història per la Universitat de Barcelona. Des del 1999 és catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona i, actualment, és investigador principal del Grup d'Autoecologia Humana del Quaternari d'aquesta Universitat i Director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Ha efectuat viatges d'investigació i treball de camp en més d'una vintena de països.

La segona conferència, “El Vallès fa 10 milions d’anys”, es farà el proper 30 d’octubre i anirà a càrrec de Jordi Agustí, paleontòleg, professor investigador ICREA a l’IPHES i responsable de l’Àrea d’Investigació d’aquest institut, director de campanyes paleontològiques al nord d’Àfrica i a Geòrgia. En aquesta conferència, en Jordi Agustí ens farà conèixer l’evolució dels períodes Neogen i Quaternari, en relació amb els canvis ambientals i climàtics que han tingut lloc en els últims 10 milions d’anys.
 

Horari: 19:30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 23/10/2014 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala Històrica de la Patronal
  • Organitza GIHSQ i Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal