Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència: “El Vallès fa 10 milions d’anys”


El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ) està duent a terme un cicle de conferències sobre la prehistòria a Catalunya. La segona i darrera xerrada tindrà lloc a la Sala Històrica de la Patronal el proper dijous 30 d’octubre a les 19:30 hores.

La conferència, “El Vallès fa 10 milions d’anys”, anirà a càrrec de Jordi Agustí, paleontòleg, professor investigador ICREA a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social i responsable de l’Àrea d’Investigació d’aquest institut, director de campanyes paleontològiques al nord d’Àfrica i a Geòrgia. En aquesta conferència, en Jordi Agustí ens farà conèixer l’evolució dels períodes Neogen i Quaternari, en relació amb els canvis ambientals i climàtics que han tingut lloc en els últims 10 milions d’anys.

Jordi Agustí (Barcelona, 1954) és un dels paleontòlegs més coneguts a Catalunya. Entre 1973 i 1977 va cursar estudis de Ciències Biològiques a la Universitat de Barcelona, on es va doctorar el 1981 sota la direcció de Miquel Crusafont Pairó, catedràtic de paleontologia de la mateixa universitat i fundador de la paleontologia de vertebrats a Espanya. 

Després d’una breu estança al Departament de Paleontologia de la Universitat de Barcelona, el 1983 va entrar com a investigador a l’Institut de Paleontologia “M.Crusafont” de la Diputació de Barcelona. El 1985 va ser nomenat director d’aquest centre, càrrec en què va mantenir-se fins l’any 2005. Aquell mateix any va obtenir una plaça de Professor de Investigació de la Institució Catalana de Recerques Avançades (ICREA), essent destinat inicialment a l’Àrea de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. El 2007 es va incorporar definitivament a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), associat a la mateixa universitat.

Horari: 19:30 h Dirigida a: Tots els públics Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 30/10/2014 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala Històrica de la Patronal
  • Organitza GIHSQ i Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal