Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència: Les paraules són un tresor


Conferència: Les paraules són un tresor

A càrrec de Miquel Arguimbau i Latorre, el llibre "L'amic de Salvador Dalí", publicat ara farà un any per Barcanova, gira a l'entorn del geni escritor-pintor de Figueres quan era un adolescent. Ja llavors, Dalí poseia una personalitat molt forta que provocava molts disgustos al seu pare (notari de Figueres).

Dalí -que no tenia amics- conneix un noi que ha anat a Figueres acompanyant al seu pare, mecànic d'Hispano Suïssa i home de confiança de l'enginyer Marc Birkigt. L'enginter està a punt de tornar a revolucionar el món -ja ho feia amb els motors dels cotxes- amb un motor d'avió que serà decisiu a la guerra aèria de la terrible Gran Guerra o Primera Guerra Mundial. Un espía alemany vol els plànols i per aconseguir-los és capaç de qualsevol cosa.

A la conferència podrem escoltar part o sencera, una entrevista que Miquel Arguimbau i el seu company Antonio Vidal van fer a Dalí -a Port Lligat, a casa del geni- l'any 1979, quan en Salvador tenia 75 anys i la visió del "seu món" era molt més realista que anys abans.

No cal dir que aquell encontre va significar molt per Miquel Arguimbau. De fet, va ser probablement la darrera entrevista que Dalí va concedir abans que per motius de salut deixés de pintar.

Per més informació mateu.triquell@gmail.com

Horari: 18.00 h Dirigida a: Associats Col·laboració: Ajuntament de SQV

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 22/04/2015 de 00:00 a 00:00
  • Organitza Aula d'Extensió Universitària
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal