Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert de Violí Barroc


L'Associació Amics de la Música organitza un concert en directe de violí barroc. Anirà a càrrec dels músics Nuno Mendesi Joan Cervera. L'actuació començarà a les 20:00 hores a la Sala Històrica de la Patronal i està oberta a tothom.


PROGRAMA


G. P. Telemann (1681 – 1767)
Suite de Gulliver, publicada en la Der Getreue Music-Meister, Hamburg entre 1728 i 1729                       
    1. Intrada.             Spirituoso
    2. Llilliputsche.         Chaconne
    3. Brobdingnagische.     Gigue
    4. Reverie der Laputier, nebst ihren Aufweckern.    Andante
    5. Loure der gesitteten Houyhnms/Furie der unartigen Yahoos


J. M. Leclair (1697 – 1764)
Sonata V op. 3, publicada a Paris en 1730    
    1. Allegro ma poco
    2. Gavotta. Andante Grazioso
    3. Presto


Arcángelo Corelli (1653 – 1713)
Andante de la Sonata a 3 [sonata apócrifa]    E:Bbc – M. 1617/1                                    

G. P. Telemann (1681 – 1767)
Canons Melodieux, TWv 40 – Hamburg, 1738     


Luigi Bocherini (1743 – 1805)
Duo per a dos violins en Re major – G 63 Andante


Nuno Mendes,     violí barroc

Després d’un període de formació amb el violí modern en el seu país d’origen, Portugal, amb 17 anys va decidir dedicar la seva atenció a l’estudi de la música antiga i a la interpretació del violí històric, iniciant-se amb Marc Destrubè. El 2004 es trasllada a Barcelona on es gradua en l’ESMuC sota la direcció de Emilio Moreno. Com a intèrpret, es presenta regularment en els festivals europeus de música antiga més destacats, i col•labora amb diverses formacions dirigides per especialistes com Alfredo Bernardini, Cristina Pluhar, Emilio Moreno, Enrico Onofri, Rinaldo Alessandrini, entre d’altres.
El seu interès per l’estudi de la música antiga i el patrimoni musical històric ibèric el porten a realitzar el màster en Recerca Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment prepara la seva tesi doctoral en la Universitat de Salamanca sota la direcció del Dr. Antonio Ezquerro. Compagina també aquestes tasques amb la docència en el CEM-Conservatori Professional de Terrassa i a l’Escola Municipal de Sant Quirze del Vallès.


Joan Cervera,   violí històric
Ve nàixer a Benaguasil, al País Valencià. Començà els estudis musicals de Grau Mitjà al Conservatori de Valencia, obtenint el Grau d’Honor i a Castelló el Títol Superior de Professor de Violí. La seva formació va continuar en diverses ciutats europees com Rotterdam,Paris i Bordeaux, compaginant el violí clàssic amb la interpretació històrica,una especialització que finalitzà en la ESMUC de Barcelona amb la Titulació Superior de Música Antiga sota la tutela de Emilio Moreno i molts altres especialistes d’ordre europeu. Actualment compagina la docència amb la interpretació històrica en diferents agrupacions i orquestres de Catalunya.

Horari: 20:00 hores Dirigida a: Tots els públics Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 04/05/2015 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala Històrica de la Patronal
  • Organitza Associació Amics de la Música
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal