Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Formacio en higiene alimentària per a menjadors escolars


La qualitat higiènica en els menjadors escolars és un dels aspectes que influiran de forma directa amb la salut (a part del factor nutricional); l'alteració , adulteració o contaminació tant química com biològica dels aliments pot afectar sèriament a la salut. Els menjadors de centres docents tenen una especial importància des del punt de vista de la salut pública, ja que es tracta de menjadors utilitzats per un grup de població vulnerable.

La seguretat alimentària comprèn un conjunt de mesures i condicions necessàries per a controlar els perills i garantir que els productes alimenticis que s'hi elaboren són aptes i innocus per al consum humà.

A part de tots els controls oficials, és fonamental la implantació del programa d'autocontrols basat en el sistema d'Anàlisi de Perills i punts de Control Crític, reconegut per diferents institucions com la OMS, la ICMSF, el Codex Alimentarius...

Les bones pràctiques d'higiene i manipulació d'aliments i els autocontrols són bàsics per a la seguretat alimentària en els menjadors escolars. La formació d'aquests aspectes formen part dels autocontrols que és obligatori fer.

També farem un repàs de les noves legislacions en quant a al·lèrgies alimentàries i tot el què comporta.

Es tracta d'iniciar o seguir el pla de formació obligatori per a totes les persones que manipulen aliments, obtenint el certificat per a poder seguir treballant en aquest àmbit.

A càrrec de la nutricionista Anna Gispert Muñoz.

INSCRIPCIONS:


El període d’inscripció als cursos de formació és del 14 de desembre al 13 de gener de 2016 (ambdós inclosos) i es pot fer enviant un correu electrònic a serveisalut@santquirzevalles.cat.

És imprescindible indicar al correu electrònic:
 

  • Nom complert de la persona que hi assistirà
  • NIF
  • Nom de l’escola a on treballa
  • Codi del curs

 
Les places es cobriran per ordre d'inscripció i es crearà una llista d'espera per cobrir possibles baixes.

L’activitat es pot cancel·lar en el supòsit de que no es produeixin les inscripcions mínimes.

Per a més informació truqueu a la Regidoria de Salut (937216800)

Horari: De 10 a 13 hores Dirigida a: Aquesta activitat està adreçada al personal manipulador d’aliments en menjadors escolars i per persones interessades en el sector Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 16/01/2016 de 10:00 a 10:00
  • Lloc Celler de la Masia de Can Barra
  • Organitza Servei de Salut
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal